Patócs Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A ŠKODA KAMIQ GT szintén elnyerte a kiemelkedő termékdizájnért járó, tekintélyes Red Dot Díjat
2020.04.30.
Újdonság a ŠKODA-ról

A ŠKODA KAMIQ GT szintén elnyerte a kiemelkedő termékdizájnért járó, tekintélyes Red Dot Díjat

Kettős siker az idén a világ egyik legjobban áhított formatervezési kitüntetésével: a ŠKODA OCTAVIA után a ŠKODA KAMIQ GT is elnyerte a kiemelkedő termékdizájnért járó, tekintélyes Red Dot Díjat (Red Dot Award). A kifejezetten Kína piacának igényei és követelményei szerint kifejlesztett City-SUV kupé dinamikus formai nyelvezetével és modern megjelenésével győzte meg a nemzetközi szakértői zsűrit. Ez az SAIC Volkswagen Automotive Co. Ltd. első Red Dot Díja, amely vegyesvállalatként a Volkswagen és a ŠKODA márkáknak fejleszt, illetve gyárt gépkocsikat a kínai piac számára. Az idén immár 65. alkalommal kiosztott Red Dot Díj a szintén német IF Díj (IF Award), valamint az amerikai egyesült államokbeli IDEA Díj (IDEA Award) mellett a világ legjelentősebb formatervezési kitüntetései közé tartozik. A KAMIQ GT 2006 óta immár a ŠKODA tizenötödik modellje, amely részesült a Red Dot Díjban.

skoda

A kizárólag Kínában kínált ŠKODA KAMIQ GT a kínai ŠKODA KAMIQ kupéváltozata, amely bőséges térkínálattal és praktikus felszereltségi részletekkel kombinálja dinamikus megjelenését. Az SUV-kupé elsősorban azt a fiatal, lifestyle-orientált vásárlókört célozza, akik a mindennapos használhatóság és az érzelmekben gazdag dizájn mellett a vezetés élvezetes élményére összpontosítanak. E modell orrkialakítását határozott vonalvezetése, illetve olyan avantgárd formai elemei határozzák meg, mint például markáns függőleges bordákkal kialakított hűtőrácsa és ugyancsak LED-technikájú nappali menetfénnyel kiegészített, kristályhatású LED-fényszórói. Magabiztos fellépését hűtőrácsa alatt húzódó, nagyméretű vízszintes légbeömlő nyílása és oldalsó L-alakú díszlécei erősítik. Oldalnézetében a hátrafelé enyhén ereszkedő, majd a tetőlégterelőben záródó tetővonala kölcsönöz még dinamikusabb összhatást a kompakt SUV-kupé számára, míg az oldalablakok alsó pereme mentén futó krómozott díszléc és az ezüstszínű tetősínek elegáns stílusjegyek. A KAMIQ GT hátulján a kristályhatású elemekkel kialakított, LED-technikájú lámpatestek, illetve a márkára jellemző C-alakzat újszerű interpretációja, valamint a lökhárító teljes szélességében ívelő fényvisszaverő-sáv tűnik fel.

A Red Dot Díj zsűrije: mintegy 40 szakértő értékelt nagyjából 6500 terméket

A Red Dot Díj (Red Dot Award) a világ egyik legismertebb formatervezési elismerése, amelynek nemzetközi szakértői zsűrijét független dizájnprofesszorok, szakújságírók és formatervezők alkotják. Az idén mintegy 6500 benevezett terméket értékeltek személyesen a helyszínen, mégpedig olyan kritériumok alapján, mint az innováció mértéke, a formai minőség, a funkcionalitás, a tartósság és a környezetvédelem. 2020-ban már 65. alkalommal osztják ki a világszerte a színvonalas termékdizájn védjegyének számító Red Dot Díjakat.

Az idén a KAMIQ GT, akárcsak a negyedik generációs OCTAVIA, is részesült e nagynevű elismerésben, s a márka e két modellje immár a tizennegyedik, illetve tizenötödik ŠKODA, amelyet e rangos minőségi díjjal ismernek el - az első még 2006-ban az OCTAVIA II COMBI volt.  

A ŠKODA díjazott modelljei - Áttekintő:

2020 ŠKODA OCTAVIA IV és ŠKODA KAMIQ GT

2019 ŠKODA SCALA

2018 ŠKODA KAROQ

2017 ŠKODA KODIAQ és ŠKODA OCTAVIA III COMBI

2016 ŠKODA SUPERB III

2015 ŠKODA FABIA III

2014 ŠKODA RAPID SPACEBACK

2013 ŠKODA RAPID

2010 ŠKODA SUPERB II és ŠKODA YETI

2008 ŠKODA FABIA II

2007 ŠKODA ROOMSTER

2006 ŠKODA OCTAVIA II COMBI

 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.