Patócs Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Az első kép: az új kompakt ŠKODA
2018.10.09.
Újdonság a ŠKODA-ról

Az első kép: az új kompakt ŠKODA

Íme az első ízelítő a még idén bemutatkozó új kompakt ŠKODA modellből. Az új modell a Párizsban bemutatott VISION RS formai megoldásait örökli, és egy új, még dinamikusabb formavilágot hoz el az 5 ajtósok világába.

Az új kompakt Sokda

Amikor Párizsban bemutatkozott a VISION RS már tudható volt, hogy hamarosan követi egy olyan kompakt ŠKODA, amely a RAPID SPACEBACK utódja lesz, és külsejében a VISION RS vonalai köszönnek majd vissza. Ennek az új 5 ajtósnak az első fotóját mutatta be ma a ŠKODA. Azért nem nevezhetjük új SPACEBACK-nek, mert a neve más lesz, mint a most leköszönő modellé. De nem csak ebben fog különbözni tőle. A ŠKODA most először használja a konszern A0 MQB padlólemezét. Akik ismerik a VW konszern platformstratégiáját, most felkaphatják a fejüket. Igen, az A0 elsősorban a kisautók számára fejlesztett platform, azonban a megoldás rugalmasságának köszönhetően könnyedén lehet erre a padlólemezre nagy belső méretű kompakt méretű modellt is építeni, ugyanakkor a gyártási költségeket – és ezáltal a modell árát – alacsonyan tartani.

De mit is jelent ez a gyakorlatban?
A ŠKODA már kínál 5 ajtós kompakt modellt, úgy hívják OCTAVIA, bár megjelenése óta méreteivel mindig is feszegette a kompakt kategória határait. A SPACEBACK utódja is ebbe a  szegmensbe érkezik, és bár kívülről és csomagterében kisebb lesz az OCTAVIA jelenlegi generációjánál, az utastér mérete nagyon közel kerül hozzá. Hogy mégis helyet kaphasson a palettán, ezért a következő OCTAVIA generáció még nagyobb lesz, míg a SPACEBACK utód méretével és árával is jobban illeszkedik majd a konkurens modellekhez.  Mindezt úgy, hogy kategóriában már általános és elvárt kényelmi extrákat és vezetést támogató rendszereket is kínálni tudja majd.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.