Patócs Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Először mutatja be a ŠKODA két tanulói autóját a wolfsburgi Autostadtban
2020.02.10.
Újdonság a ŠKODA-ról

Először mutatja be a ŠKODA két tanulói autóját a wolfsburgi Autostadtban

Igazán nagystílű környezetben jelenhet meg a ŠKODA jövőbeli formatervezőinek, technikusainak és mérnökeinek munkája az wolfsburgi Autostadt márkapavilonjában: a MOUNTIAQ és a SUNROQ formájában a cseh autógyártó két olyan járművét is bemutatja, amelyeket a Mladá Boleslav-i ŠKODA Akadémia hallgatói terveztek meg és készítettek el. Emellett az új, hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) hajtásrendszerű ŠKODA SUPERB iV, valamint a ŠKODA KAMIQ és a SCALA MONTE CARLO változata is három hónapig az új kiállítás része.

skoda

Andrea Frydlová, a ŠKODA Múzeum vezetője, egyben a kiállított járművek kiválasztásának felelőse: "Az Autostadt ideális helyszín, hogy az autók iránt érdeklődő széles közönséghez is közelebb hozzuk a ŠKODA márkát. Az állandó kiállításon túl a tematikus időszaki kiállítás kapcsolja össze a múltat és a jelent. Különösen örülünk annak, hogy elsőként mutathatjuk be a MOUNTIAQ és a SUNROQ tanulói autókat, amelyek éppoly egyediek, mint maga a projekt, s a ŠKODA Akadémia magas szintű képzéséről tanúskodnak."

A ŠKODA tehetséges utánpótlása immár 2014 óta tervez és épít oktatói irányítása alatt évről-évre egy-egy új ŠKODA tanulói koncepcióautót (ŠKODA Azubi Concept Car). Ez az innovatív és jövőorientált projekt egyedülálló lehetőséget kínál a holnap szakembereinek, hogy a gyártással, a formatervezéssel és más szakterületekkel együttműködve különleges módon tegyenek tanúbizonyságot tudásukról. Eddig hat tanulói autó született, amelyek egyaránt új részletmegoldásokat is kínáltak, teljes mértékben illeszkedve a ŠKODA "Simply Clever" hagyományaiba. Jelenleg is mintegy húsz fiatal dolgozik a következő, vagyis a 2020-as év látványos járművén. A ŠKODA tanulói autók a vállalat Mladá Boleslav-i székhelyén működő ŠKODA Szakiskolában zajló képzés magas színvonalát igazolják.

A 2019-es ŠKODA MOUNTIAQ a ŠKODA KODIAQ műszaki alapjaira épülő, tekinteteket vonzó kétajtós pickup-koncepció. A z eddigi hatodik ŠKODA tanulói autó erőteljes csörlőt, tető-fényhidat, valamint megvilágított rakfelületet, alatta pedig rejtett tárolórekeszt is kínál. A tanulók által megalkotott Naplemente-narancs (Orange Sunset) színárnyalat a MOUNTIAQ utasterében is feltűnik.

Egy évvel korábban 23 hallgató tervezte és építette meg a ŠKODA SUNROQ kabriót. A ŠKODA KAROQ alapmodell SUNROQ kabrióvá alakítása során a fiataloknak először a tetőt kellett eltávolítaniuk, majd meg kellett erősíteniük a karosszériát. A teljes egészében új csomagtérfedél révén a SUNROQ csomagtartójának térfogata még nagyobbra adódott, mint a KAROQ esetében. Különös figyelmet fordítottak a hallgatók a fény témakörére, a SUNROQ ajtókilincseit és kerékjáratait így LED-egységek világítják meg, s mindkét lökhárító, illetve az összes ajtó fényes ŠKODA-emblémát vetít az útra.

Elektromos csúcsmodell - a ŠKODA SUPERB iV

Az új ŠKODA SUPERB iV környezetkímélő üzemét hosszú utazásokra is korlátlan alkalmassággal ötvözi. A cseh gyártó első sorozatgyártású, hálózatról tölthető hibridmodellje (Plug-in Hybrid) akár 62 kilométert is közlekedhet tisztán elektromos hajtással, így városi forgalomban és a környezetvédelmi zónákban helyi szinten károsanyag-kibocsátás nélkül teheti meg a napi távokat. A SUPERB iV teljes hatótávja akár a 930 kilométert is elérheti.

Robusztus és dinamikus - a ŠKODA KAMIQ

A ŠKODA KAMIQ elsőként hozza el a ŠKODA SUV-családjának formai nyelvezetét a City-SUV szegmensbe. Kimondottan széles elején markáns kettős bordákkal kiformált, függőleges hűtőrácsot hordoz, míg motorházfedelének teljes hosszában megemelt középső része különösen határozott fellépést kölcsönöz a ŠKODA KAMIQ számára. E benyomást hangsúlyozza feltűnő első légterelője, illetve olyan további kiegészítő elemei, mint például hátsó diffúzora és a Style felszereltségi szint mélyre nyúló oldalsó küszöbborításai.

Különösen sportos - a ŠKODA SCALA MONTE CARLO

A ŠKODA SCALA 2019 vége óta szerepel a kínálatban sportos MONTE CARLO lifestyle-felszereltségében is, amelynek neve a márka e legendás raliversenyeken aratott sikereire, illetve a Monacói Hercegség pompájára és ragyogására utal. Számos fekete dizájnelem szolgál dinamikus stílusjegyként, mint például a teljes-LED fényszórók között húzódó, ez esetben fényes fekete hűtőrács. Szintén feketében tűnik fel az önálló betűkből álló "ŠKODA" felirat, akárcsak a hátsó diffúzor. A panorámatető és a sötétített oldalablakok a MONTE CARLO modell bővített felszereltségének részei, s a modellsorozat mindegyik motorváltozata kombinálható e felszereltségi szinttel.

Az Autostadt 2000 óta a világ legnagyobb autóátadó-központja, egyben a Volkswagen Csoport összes márkájának kommunikációs platformja, amely "Emberek, autók és ami mozgatja őket" mottója jegyében minden korosztály számára közvetlenül megélhetővé teszi a vállalatcsoport értékeit és a mobilitás témáját. Évente több mint kétmillióan látogatnak el az Autostadtba, ahol a Bořek Šípek cseh építészprofesszor tervezte, 650 négyzetméteres ŠKODA-pavilon is található.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.