Patócs Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Kiemelkedő termékdizájnjáért „Red Dot Award” elismerésben részesült a ŠKODA KODIAQ és a ŠKODA OCTAVIA COMBI
2017.04.25.
Újdonság a ŠKODA-ról

Kiemelkedő termékdizájnjáért „Red Dot Award” elismerésben részesült a ŠKODA KODIAQ és a ŠKODA OCTAVIA COMBI

"Nagy büszkeséggel töltenek el minket e kitüntetések" - jelentette ki Karl Neuhold, a ŠKODA külső formatervezésének vezetője. "Az egyszerűségben keressük a szépséget, a funkciót esztétikummal ötvözve. Vonalvezetésünk letisztult és határozott, amelyet a hagyományos cseh kristályüveg-művészet ihletett, s amit egyszerűen kristály-dizájnnak nevezünk. Ezek a formai elemek kívül és az utastérben egyaránt megtalálhatók, egyedülállóvá avatva modelljeinket" - folytatta Karl Neuhold.

SKODA Octavia RS

E kristály-design az új ŠKODA KODIAQ és a felfrissített ŠKODA OCTAVIA COMBI esetében például fényszóróik kialakításában érzékelhető jól. A karakteres formákat a hagyományos cseh üvegművészet kézművestermékei ihlették.

Jellegzetes ŠKODA-erényként csábít az új nagyméretű SUV-modell és az alsó-középközépkategóriájú "bestseller" átlag feletti térkínálatával, innovatív connectivity-megoldásaival és számos fejlett vezetői segédrendszerével, amelyek többnyire csupán a nagyobb járműkategóriákra jellemzőek. A két ŠKODA e kvalitásaival is meggyőzte a szakértői grémiumot.

Az áhított dizájnelismerés megszerzéséhez a termékeknek az innováció mértéke, a formai minőség, a funkcionalitás és ökológiai összeférhetőség kategóriáiban kell meggyőzniük a szakembereket. A "Red Dot Awards" független zsűrije minden egyes pályázót a helyszínen vitat meg és minősít. A "Red Dot" díjak világszerte a minőségi és igényes termékdizájn elismerései, amelyeket az idén már 62. alkalommal ítéltek oda. Évente mintegy ötezer terméket neveznek, ez alkalommal összesen 54 országból. Ezzel a "Red Dot Awards" a világ legismertebb formatervezői versenyei közé tartozik. A mintegy negyven fős zsűrit független formatervezők, dizájnprofesszorok és szakújságírók alkotják.

Immár 11 "Red Dot Award" sorakozik a Mladá Boleslav-i vitrinekben. Elsőként 2006-ban a ŠKODA OCTAVIA COMBI nyerte el a tekintélyes kitüntetést, majd 2007-ben a ŠKODA ROOMSTER és a ŠKODA FABIA második generációja. Utóbbi harmadik nemzedéke 2015-ben szintén részesült e kitüntetésben. Ugyancsak kettős sikert ért el a ŠKODA 2010-ben, amikor a ŠKODA SUPERB COMBI és a ŠKODA YETI diadalmaskodott. 2013-ban a ŠKODA RAPID győzött, amely elsőként képviselte a márka megújult formai nyelvezetét. 2014-ben a ferdehátú ŠKODA RAPID SPACEBACK, 2016-ban pedig a márka zászlóshajója, a ŠKODA SUPERB nyerte el a díjat.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.