Patócs Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. ŠKODA ENYAQ – Megerősítést nyert a ŠKODA első tisztán elektromos SUV-modelljének neve
2020.02.17.
Újdonság a ŠKODA-ról

ŠKODA ENYAQ – Megerősítést nyert a ŠKODA első tisztán elektromos SUV-modelljének neve

ŠKODA ENYAQ: ez a ŠKODA első tisztán elektromos hajtásrendszerű SUV-modelljének neve, amely már a Volkswagen Csoport moduláris elektromos platformjának (MEB) műszaki alapjain kerül sorozatgyártásba. Első tisztán elektromos SUV-modelljével a ŠKODA új névcsaládot is alapított, amely az elektromos mobilitásra utaló "E", illetve a ŠKODA nagysikerű SUV-családjára jellemző "Q" betűt kombinálja. Új ENYAQ modelljével a cseh autógyártó még 2020 folyamán megteszi következő nagy lépését az elektromos mobilitás új korszaka felé.

skoda


Az új ŠKODA ENYAQ neve az ír "enya" szóból származik, amelynek jelentése "az élet forrása", maga a szó eredete pedig az ír "Eithne", vagyis "esszencia", "szellem" vagy "elv". E különböző jelentések más-más perspektívákat kínálnak a ŠKODA új SUV-modelljének nevére is. Az "élet forrása" a járműgyártó belépését szimbolizálja az elektromos mobilitás új korszakába, miközben a ŠKODA "A leleményesség vezet - okos ötletek 1895 óta" ("Driven by inventiveness - clever ideas since 1895") márkaszlogenjével is összhangban áll. Egyfajta új kezdetet jelöl, ami a ŠKODA ENYAQ temperamentumával, illetve a ŠKODA mérnökeinek új elektromos SUV-modelljük iránti szenvedélyével és innovációs erejével párosul. Az "Enya" név hiteles, karakteres és élettel teli, emellett könnyen kiejthető és megjegyezhető, s tökéletesen illik egy új időszámítás kezdetéhez a vállalat 125 éves történetében.

Az ENYAQ a ŠKODA jól ismert SUV-nomenklatúráját követi
Amint a ŠKODA nagysikerű KODIAQ, KAROQ és KAMIQ SUV-modelljeinek nevei a Kanada északi részén és Grönlandon élő inuitok nyelvéből származnak, úgy a MEB-alapokra épülő, jövőbeni tisztán elektromos járműveit az ír nyelvvel szintén egy északi, legendákkal övezett világhoz köti a ŠKODA. Míg a név elején álló "E" az elektromos mobilitásra utal, a végének "Q" betűje az SUV-modellek erényeivel teremt egyértelmű kapcsolatot.

A ŠKODA ENYAQ a cseh márka első modellje, amely a Volkswagen Csoport moduláris elektromos platformjára (MEB) épül, egyben a következő azon összesen több mint tíz, legalább részben elektromos hajtásrendszerű újdonság sorában, amelyek a ŠKODA iV almárka alatt 2022 végéig érkeznek a piacra. 2025-re a ŠKODA már tisztán elektromos és hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) járművei 25 százalékos értékesítési részarányával számol, 2021-ig pedig kétmilliárd eurót invesztál legalább részben elektromos gépkocsik fejlesztésébe, valamint a korszerű és környezetkímélő mobilitási megoldások átfogó és hálózatba kapcsolt ökoszisztémájának kiépítésébe.

A ŠKODA ENYAQ dizájnjára első részletfotója kínál betekintést, amelyen az új SUV - vagyis a ŠKODA CITIGOe iV után a márka második tisztán elektromos modellje - hátuljának "ENYAQ" felirata látható.

Mindezeken túl a ŠKODA Storyboard cikkében olvasható, hogyan nyilatkozott a ŠKODA ENYAQ újdonságról Alain Favey, a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának az értékesítés és a marketing területeiért felelős tagja.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.