Patócs Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. ŠKODA SUPERB iV: az első ŠKODA plug-in hibrid
2019.09.11.
Újdonság a ŠKODA-ról

ŠKODA SUPERB iV: az első ŠKODA plug-in hibrid

A 2020 elején forgalmazásba kerülő SUPERB zászlóshajó az első sorozatgyártású ŠKODA modell, amely plug-in hibridként érhető el. A ŠKODA SUPERB iV hatékony benzinmotorral és villanymotorral rendelkezik, így lehetővé teszi a különösen környezetbarát mobilitást anélkül, hogy kompromisszumot kellene hozni az erő vagy éppen a hatótávolság tekintetében. A ŠKODASUPERB iV teljes hatótávolsága 850 km, és akár 56 km-t képes lefedni a WLTP-ciklusban tisztán elektromosan, emisszió kibocsátás nélkül. A kombinált CO2-kibocsátás kevesebb, mint 35 g / km. A SUPERB iV sorozatgyártása ebben az évben kezdődik a Kvasiny üzemben, és a modell piaci bevezetése 2020-ban lesz - Ambition és Style felszereltséggel, valamint SUPERB SPORTLINE és L & K modellként.

skoda

Az új SUPERB iV az első ŠKODA, amely mind a belső égésű motor - ebben az esetben egy nagy teljesítményű 1,4TSI benzin -, mind pedig az elektromos motor előnyeit kínálja. A WLTP ciklusban akár 56 km-re is képes teljesen elektromos módban megtenni minden emissziós kibocsátás nélkül. Elektromos üzemmódban az E-zaj hanggenerátor egyedülálló hangot hoz létre, amely lehetővé teszi a gyalogosok és a kerékpárosok számára, hogy időben hallják a közeledő SUPERB iV-t. Az elektromos motor teljesítménye 85 kW, míg az 1.4TSI motor 115 kW (156PS) teljesítményt nyújt. A két erőforrás együttes teljesítménye 160 kW (218PS), és együttesen kevesebb, mint 35 g / km szén-dioxid-kibocsátást eredményeznek. Az akkumulátor töltöttségi szintjétől függően a vezető választhat egy teljesen elektromos E-módból, egy hibrid üzemmódból - amelyben a benzinmotor és az elektromos motor közötti kölcsönhatást elektronikusan szabályozzák - és egy SPORTmode-ról a csúcsteljesítmény érdekében. Teljesen feltöltött akkumulátorral és 50 l benzint tartalmazó teljes tartállyal a SUPERB iV megállások nélkül akár 850 km-t képes megtenni.

A rekuperáció visszanyeri az energiát, lehetővé téve az úti cél tisztán elektromos üzemben való elérését. Az elektromos motort modern, nagyfeszültségű lítium-ion akkumulátor hajtja. Ez kompakt módon integrálva van a karosszéria padlólemezébe, közvetlenül a hátsó tengely elé, és 37Ah kapacitással, valamint 13kWh energiával rendelkezik. Az akkumulátort 3 óra 30 perc alatt lehet egy 3,6 kW teljesítményű fali doboz segítségével feltölteni, vagy 6 óra alatt egy standard 2,3 kW-os háztartási dugaszoló aljzat segítségével. Mozgás közben a ŠKODA SUPERB iV töltheti az akkumulátort, vagy fenntarthatja az akkumulátor töltöttségi szintjét a benzinmotorral; a rekuperációnak köszönhetően az energia fékezés közben is visszanyerhető. Ez azt jelenti, hogy mindig van elegendő energia a hosszabb utak "utolsó kilométereinek" elektromos úton történő megtételére kibocsátás nélkül - például a városi alacsony kibocsátású területeken.

Újratervezett első kötény méhsejt textúrával

Kívülről a SUPERB plug-in hibridjét például a hátulján található iV jelzéssel lehet azonosítani; az akkumulátor töltőcsatlakozói gyors töltőhöz, vagy a szabványos dugaszoló kábelhez, el vannak rejtve a hűtőrács fedele mögött. Az új elülső kötény méhsejt textúrájú levegőbemenettel rendelkezik, ez az úgynevezett Air Curtain. A csiszolt 17 hüvelykes Stratos könnyűfém kerekek vagy az új, opcionális 19 hüvelykes Vega Aero könnyűfém kerekek hangsúlyozzák a SUPERB iV elegáns megjelenését.

Rengeteg hely és különleges részletek a belső terekben

A ŠKODA SUPERB iV alapfelszereltségében többfunkciós MaxiDOT színes kijelző található, míg a 10,25 hüvelykes Virtual Cockpit opcionálisan kapható. A középső konzolban két gomb található az E-mód és a SPORT mód számára. Alapkivitelben a SUPERB dekoratív első és hátsó ajtó küszöbökkel, valamint rakományrögzítőkkel és rakodó rekeszekkel rendelkezik a tágas csomagtartóban, amelynek kapacitása 485 l, vagy 510 l a SUPERB Iv COMBI esetében. A ferdehátú külső méretei megegyeznek a többi SUPERB modell méretével: 4869 mm hosszú, 1864 mm széles és 1469 mm magas. Tengelytávja 2841 mm. A 4862 mm hosszúságú és 1 477 mm magasságú SUPERBiV COMBI 7 mm-rel rövidebb és 8 mm-rel magasabb.

Mindig online a beépített eSIM-nek köszönhetően

A ŠKODA a SUPERB iV-jét a moduláris infotainment mátrix új, harmadik generációjával szerelte fel. A 8 hüvelykes képernyővel rendelkező Amundsen navigációs rendszer alapkivitelben, míg a Columbus verziója 9,2 hüvelykes képernyővel, gesztusvezérléssel és testreszabható kezdőképernyővel opcionálisan választható. Legalább négy USB-port áll rendelkezésre: az USB Type-C aljzat a középső konzolban és Type-A port a JumboBox-ban alapkivitelként; hátul két további C típusú aljzat része az opcionális hátsó csomagnak. A legújabb SmartLink technológia lehetővé teszi az okostelefon-alkalmazások vezeték nélküli elérését a jármű kijelzőjén (csak azAppleCarPlay esetén). A beépített eSIM a mellékelt adat megosztással állandó internetkapcsolatot biztosít, lehetővé téve például a valós idejű forgalmi információkat, illetve az online adatokkal támogatott gyorsabb és pontosabb útvonal-számításokat. Az olyan információs és szórakoztató alkalmazások, mint például az időjárási vagy a hírek, amelyek szintén használják az autó adatmegosztását, közvetlenül elérhetők a központi kijelzőn.

A SUPERB iV különlegessége, az összes elektromos és a maximális hatótávolság, az energiaáramlás vagy a speciális ŠKODA Connect szolgáltatások megjelennek a központi kijelzőn. Ezen felül egy okostelefon felhasználható az akkumulátor állapotának megtekintésére vagy a légkondicionáló távvezérlésére. Az akkumulátor automatikusan feltölthető vagy az autó a tervezett utazás előtt lehűthető.

Két exkluzív asszisztens rendszer

A ŠKODA SUPERB iV két opcionális asszisztens rendszerrel rendelkezik - ezek egyedülállóak a modellválasztékban. A Trailer Assist segíti a vezetőt tolatásnál segíti, valamint az autó és a pótkocsi parkolásánál. A kijelzőn látható az autó és a pótkocsi diagramja, és a rendszer átveszi a kormányzást. Az Area View négy kamerát használ, hogy biztosítsa a sofőr számára a 360 fokos panorámaképeket, megkönnyítve a parkolást vagy a manővert keskeny utcákon vagy többszintes parkoló házakban.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.