Weboldal

A  Patócs Autóház Kft. külső adatvédelmi tájékoztatója
(a weboldalon olvasható tájékoztató)

A Patócs Autóház Kft. (székhely: 2100 Gödöllő, Rigó u. 10.,  cégjegyzékszám: 13-09-071594, adószám: 12104132-2-13, telefonszám: 28/515-710, e-mail: skodaertekesites@patocsauto.hu, önállóan képviseli: Patócs László Pál ügyvezető, adatvédelmi tisztviselő: Dr. Bölcskei Krisztián, info@adatvedelmiauditor.hu, dr.bolcskei.krisztian@adatvedelmiauditor.hu), mint adatkezelő ezúton tájékoztatja Önt összefoglalóan és röviden az általa végzett adatkezelési tevékenységekről.

Adatkezelő felhívja a tisztelt érintettek figyelmét, hogy

 

  • Adatkezelő együttes, közös adatkezelést végez a
    • Porsche Hungária Kft. (gépjármű importőr, 1139 Budapest, Fáy u. 27., adatvedelem@porsche.hu) és a
    • ŠKODA AUTO a.s (gépjármű gyártó, Tř. Václava Klementa 869, Mladá Boleslav II, 293 10, Mladá Boleslav, Csehország, e-mail cím: dpo@skoda-auto.cz, http://www.skoda-auto.com/data-privacy)
    • adatkezelőkkel a SKODA márkája gépjárművek tekintetében a következő adatkezelések kapcsán (az alábbi célokból):
  1. Gépjármű értékesítéssel (szerződéskötéssel) kapcsolatos adatkezelés során
    1. közös adatkezelés célja és indoka:
      1. érintett megrendelésének teljesítése,
      2. egyeztetés a gépjármű gyártójával,
      3. későbbi igényérvényesítés,
  2. Szerviz munkafelvétellel és javítási megrendeléssel kapcsolatos adatkezelés során
    1. közös adatkezelés célja és indoka:
      1. érintett megrendelésének teljesítése,
      2. egyeztetés a gépjármű gyártójával,
      3. későbbi igényérvényesítés,
  3. Visszahívási akciókkal kapcsolatos adatkezelés során
    1. közös adatkezelés célja és indoka:
      1. a gépjármű gyártójának jelzése alapján visszahívásokról az érintettek értesítése,
      2. későbbi igényérvényesítés.
  4. Mobilitásgaranciával és jótállással kapcsolatos adatkezelés során
    1. közös adatkezelés célja és indoka:
      1. jogosultságok, jogok aktiválása, érvényesítése
  • az érintettek jogaikkal (a hozzáférés joga, a helyesbítés joga, a törléshez való jog és az „elfeledtetéshez” való jog, az adatok zároláshoz/korlátozáshoz való jog, tiltakozáshoz való jog, az adathordozhatósághoz való jog, részletesen lásd a tájékoztató végén) a skodaertekesites@patocsauto.hu e-mail címre, vagy Adatkezelő más elérhetőségre küldött nyilatkozattal tehetik meg, továbbá jogaik megsértése esetén fordulhatnak panasszal a hatósághoz (mindenkori elérhetőséget lásd: NAIH, www.naih.hu) vagy a lakóhely szerint illetékes bírósághoz és sérelemdíjat követelhetnek. Adatkezelő felhívja az érintettek figyelmét, hogy joggyakorlásuknak lehetnek feltételei, valamint korlátai egy-egy adatkezeléssel kapcsolatban, amely tényezőket az Adatkezelő vizsgálni köteles az érintettek joggyakorlása esetén. Abban az esetben, ha egy jogával az érintett adott adatkezelés kapcsán nem élhet, úgy a joggyakorlást kizáró/korlátozó ténybeli és/vagy jogi indokokról az Adatkezelő írásban (ide értve az elektronikus utat is) tájékoztatja az érintettet és arról nyilvántartást vezet.

 

  • az egyes, alább táblázatos formátumban meghatározott adatkezelések részletesebb magyarázatai az Adatkezelő székhelyén papír alapon is megtalálhatók, valamint kérésre az Adatkezelő elektronikusan is megküldi az érintett számára.

 

  • az Adatkezelő az informatikai védelemmel kapcsolatos feladatai körében gondoskodik különösen:
    • az adatkezeléshez használt eszközök (a továbbiakban: adatkezelő rendszer) jogosulatlan személyek általi hozzáférésének megtagadásáról,
    • az adathordozók jogosulatlan olvasásának, másolásának, módosításának vagy eltávolításának megakadályozásáról,
    • az adatkezelő rendszerbe a személyes adatok jogosulatlan bevitelének, valamint az abban tárolt személyes adatok jogosulatlan megismerésének, módosításának vagy törlésének megakadályozásáról,
    • az adatkezelő rendszerek jogosulatlan személyek általi, adatátviteli berendezés útján történő használatának megakadályozásáról,
    • arról, hogy az adatkezelő rendszer használatára jogosult személyek kizárólag a hozzáférési engedélyben meghatározott személyes adatokhoz férjenek hozzá,
    • arról, hogy ellenőrizhető és megállapítható legyen, hogy a személyes adatokat adatátviteli berendezés útján mely címzettnek továbbították vagy továbbíthatják, illetve bocsátották vagy bocsáthatják rendelkezésére
    • arról, hogy utólag ellenőrizhető és megállapítható legyen, hogy mely személyes adatokat, mely időpontban, ki vitt be az adatkezelő rendszerbe
    • a személyes adatoknak azok továbbítása során vagy az adathordozó szállítása közben történő jogosulatlan megismerésének, másolásának, módosításának vagy törlésének megakadályozásáról
    • arról, hogy üzemzavar esetén az adatkezelő rendszer helyreállítható legyen.
    • arról, hogy az adatkezelő rendszer működőképes legyen, a működése során fellépő hibákról jelentés készüljön, továbbá a tárolt személyes adatokat a rendszer hibás működtetésével sem lehessen megváltoztatni.

 

  • profilalkotás egyik adatkezelés vonatkozásában sem történik.

 

  • adatközlés harmadik fél felé, így például a Porsche Hungária Kft., vagy a gépjármű gyártója felé adott adatkezelés vonatkozásában történhet, amelyet az adott adatkezelés részletes tájékoztatója fogalmaz meg és amennyiben bármely, alább meghatározott adatkezelés során kezelt adat vonatkozásában adatközlés történik, úgy az adatközlés címzettje (adatkezelő vagy adatfeldolgozó) külön mellékletben került megnevezésre.

 

  • cookie-tájékoztató külön került meghatározásra.

 

  • az alábbi összefoglalás az Adatkezelő minden adatkezelését tartalmazza, kivéve azokat, amelyek kizárólag az Adatkezelő Munkatársaira vagy belső működésére vonatkoznak.

 

Egyszeri információkérés- és adás adatkezelésének összefoglaló táblázata

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

az érintett számára megfelelő információ nyújtása és ezzel összhangban a kapcsolattartás

önkéntes hozzájárulás vagy jogszabályi köt. teljesítése, vagy megállapodáson alapul, vagy  jogos érdek vagy létfontosságú érdek

Minden természetes személy, ideértve egy szervezet nevében eljáró képviselőt is, aki az Adatkezelővel kapcsolatba kerül és az Adatkezelőtől információt kér/kap

Lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában/leírásában

cél megvalósulásáig, vagy törlési kérelemig, vagy

jogszabályban meghatározott határidőben, vagy

elévülési időben, vagy jogos érdek megszűnéséig

elektronikusan és/vagy papír alapon, manuálisan történik

Érintettek

 

Érintettel történő folyamatos, rendszeres kapcsolattartás során kezelt adatok összefoglaló táblázata

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

az érintettel történő kapcsolattartás, felmerülő kérdések, kérések és egyebek megválaszolása, megoldása

önkéntes hozzájárulás vagy jogszabályi köt. teljesítése, vagy megállapodáson alapul, vagy  jogos érdek vagy jogszabályi kötelezettség, vagy létfontosságú érdek

Minden természetes személy, ideértve szervezet nevében, képviseletében eljáró természetes személyt is, aki az egyszeri információkérésen túl folyamatosan, vagy rendszeresen kapcsolatot tart az Adatkezelővel

Lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában/leírásában

cél megvalósulásáig, vagy törlési kérelemig, vagy

jogszabályban meghatározott határidőben, vagy

elévülési időben, vagy jogos érdek megszűnéséig

elektronikusan és/vagy papír alapon, manuálisan történik

Érintettek

 

Adatkezelő által tett ajánlatkérési felhívással és arra adott ajánlatadással kapcsolatos adatkezelés

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

az Adatkezelő felhívására ajánlat benyújtása és kapcsolattartás

Önkéntes hozzájárulás, Adatkezelő jogos érdeke vagy jogi köt. teljesítése

Lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában/leírásában

Lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában/leírásában

Elfogadás esetén 8 év, el nem fogadás esetén érvényességi időben, vagy jogszabályban, pályázatban meghatározott határidőben

Elektronikusan, papír alapon, manuálisan

érintettek

 

Megállapodás megkötésével kapcsolatos adatkezelés összefoglaló táblázata

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

a megállapodás megkötése, teljesítése, teljesítésének felügyelete, kapcsolattartás

Megállapodás megkötése (GDPR 6. cikk 1. b.)

képviselő, kapcsolattartó adatainak kezelése jogos érdeken alapul

Minden természetes személy, valamint szervezet nevében, képviseletében eljáró természetes személy, aki az Adatkezelővel – személyes adatok megadása mellett – saját nevében megállapodást köt az Adatkezelővel, vagy a szerződésben képviselőként, vagy kapcsolattartóként szerepel

Lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában/leírásában

elévülési idő vagy

megállapodásban meghatározott időtartam vagy

nem leselejtezhető, így nem törölhető

elektronikusan és/vagy papír alapon, manuálisan történik

Érintettek

 

Hozzájáruló nyilatkozatokkal kapcsolatos adatkezelés összefoglaló táblázata

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

az adatkezelés jogalapjának bizonyíthatósága, valamint a hozzájárulás teljesítése, valamint kapcsolattartás.

önkéntes hozzájárulás

Minden természetes személy, aki adatainak valamilyen célból történő kezeléséhez hozzájáruló nyilatkozatot ad az Adatkezelő számára

lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában/leírásában.

hozzájárulás visszavonásáig/törlésig

a hozzájáruló nyilatkozatok törlésére a visszavonást követő elévülési idő leteltét követően kerül sor

elektronikusan és/vagy papír alapon, manuálisan

érintettek

 

Érintett beleegyezésével az érintettről készített képek, videófelvételek, hangfelvételek készítés adatkezelésének összefoglaló táblázata

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

az érintett hozzájárásulásában meghatározott cél

önkéntes hozzájárulás

minden természetes személy, aki előzetesen hozzájárul ahhoz, hogy róla kép-, videó- és/vagy hangfelvétel készüljön

lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában/leírásában.

érintett kérésére törlésig

elektronikusan és/vagy papír alapon, manuálisan történik

érintettek

 

Reklamáció/panaszkezeléssel kapcsolatos adatkezelés összefoglaló táblázata

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

az érintett és panasz azonosítása, valamint a panasz kezelése és a kapcsolattartás

Önkéntes hozzájárulással indul meg, de a GDPR 6. cikk (1 bek. c) pontja alapján, az adatkezelés az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A § (7) bekezdése szerint

Minden természetes személy, aki igénybe vett  szolgáltatásra, megvásárolt termékre, és/vagy  Adatkezelő magatartására, tevékenységére vagy mulasztására vonatkozó panaszát közli

Lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában/leírásában.

Adatkezelő a panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát a felvételüktől számított 5 évig kezeli a fogyasztóvédelmi törvény alapján

elektronikusan és/vagy papír alapon, manuálisan történik

Érintettek

 

Érintetti (ügyfél- és partner) nyilvántartással kapcsolatos adatkezelés összefoglaló táblázata

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

az érintett azonosítása, vele történő kapcsolattartás, megállapodás teljesítésének nyomonkövetése (ha ez releváns)

önkéntes hozzájáruláson alapul, vagy

megállapodáson alapul vagy

jogi köt. teljesítéséhez szükséges vagy jogos érdeken alapul

Minden természetes személy, valamint nem természetes személy képviselője, aki az Adatkezelő Partnere/ügyfele, vagy Partnere/ügyfele kíván lenni, vagy Munkatársa

Lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában/leírásában

érintett kérésére törlésig,

adategyeztetés sikertelensége miatt történő törlésig,

érintett halála miatt történő törlésig,

ha Adatkezelő érdeke megkívánja, akkor az érdek megszűnéséig tart.

Adatkezelő a nyilvántartást maradandó értékűnek nyilváníthatja, ezért a benne szereplő adatokat nem lehet törölni

elektronikusan (papír alapon), manuálisan történik

érintettek, esetleg partner

 

Adatközlés (harmadik személy felé) összefoglaló táblázata

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

Sajátos cél

hozzájárulás, jogi kötelezettség teljesítése, megállapodás, jogos érdek

Minden természetes személy, ideértve szervezet nevében, képviseletében eljáró természetes személyt is, akinek adatát az Adatkezelő közli harmadik személlyel

Lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában/leírásában.

Cél megvalósulásáig, vagy elévüléséig vagy jogszabályban meghatározott határidő, vagy jogos érdek megszűnéséig

Elektronikusan és/vagy papír alapon, manuálisan történik adatbiztonság követelményének és a bizalmasság elvének betartásával

Érintettek, adatfeldolgozó, közhiteles nyilvántartás

 

Átadás-átvételi jegyzőkönyvekkel kapcsolatos adatkezelés összefoglaló táblázata

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

Bizonyítás, nyomonkövetés

Adatkezelő jogos érdeke, vagy ha jogszabály előírja, jogi köt. teljesítése.

Minden természetes személy, valamint nem természetes személy képviselője, aki terméket/árut/stb. vesz át az Adatkezelőtől, vagy ilyet ad át, szükség esetén tanuk.

Lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában/leírásában.

Elévülési idő, vagy jogos érdek megszűnéséig

Elektronikusan, papír alapon, manuálisan

Érintettek

 

Adatkezelő által történő szállásfoglalás érintett részére

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

szálláshely lefoglalása az érintett számára, valamint kapcsolattartás az érintettel

Lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában

Minden természetes személy, aki számára az Adatkezelő szállást foglal a szálláshely-szolgáltatónál

Lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában

Lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában

Elektronikusan, manuálisan

Érintett, esetleg Partner

 

Adatkezelő által történő szállásfoglalás harmadik személy részére

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

taxi rendelése az érintett számára meghatározott helyre és időpontra, valamint kapcsolattartás az érintettel

Önkéntes hozzájárulás

Minden természetes személy, aki számára az Adatkezelő taxit rendel

Lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában

Lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában

Elektronikusan, manuálisan

Érintett, esetleg Partner

 

Egészségi állapottal kapcsolatos adatkezelés összefoglaló táblázata

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

szolgáltatások megfelelő nyújtása az érintett számára és kapcsolattartás

önkéntes hozzájárulás, vagy megállapodás, jogos érdek

Minden természetes személy, aki egészségügyi adatot oszt meg az Adatkezelővel

lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában/leírásában

elsődlegesen a cél megvalósulásáig, vagy

visszavonásig, de

legfeljebb elévülési időben

elektronikusan, papír alapon, manuálisan

érintettek

 

Tesztvezetésre (próbaútra) történő jelentkezés összefoglaló táblázata

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

az érintettek nyilatkozattétele, azonosítása és szükség esetén (felelősségvállaló nyilatkozatban meghatározottak be nem tartása esetén) kapcsolatfelvétel és –tartás

Adatkezelő jogos érdekén alapul és a szolgáltatás igénybe vételének feltétele

Minden természetes személy, aki tesztvezetésre kíván jelentkezni és ezért adatainak megadása mellett felelősségvállaló nyilatkozatot tesz

Lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában/leírásában

hat hónap, de maximum elévüléséig tart

elektronikusan és/vagy papír alapon, jellemzően papír alapon, manuálisan történik

Érintettek

 

Érintett által tett ajánlatkérési felhívással és Adatkezelő által tett ajánlatadással kapcsolatos adatkezelés összefoglaló táblázata

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

az érintett számára megfelelő ajánlat nyújtása és kapcsolattartás

önkéntes hozzájárulás

Minden természetes személy, ideértve szervezet nevében, képviseletében eljáró természetes személyt is, aki az Adatkezelőtől ajánlatot kér személyes adatainak megadása mellett

Lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában/leírásában

érvényességi időtartamban, vagy elfogadás esetén a jogviszony elévüléséig, vagy jogos érdek alapján történő adatkezelés esetén annak megszűnéséig

elektronikusan és/vagy papír alapon, jellemzően elektronikusan, manuálisan történik

Érintettek

 

Gépjármű értékesítéssel (szerződéskötéssel) kapcsolatos adatkezelés összefoglaló táblázata

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

a gépjármű értékesítésének lebonyolítása, a tulajdonjog átruházás lehetővé tétele és bizonyítása, kapcsolattartás

a szerződéskötés. (GDPR 6. cikk 1.b.) Kapcsolattartók esetében a jogos érdek.

Minden természetes személy, valamint szervezet nevében, képviseletében eljáró természetes személy, aki az Adatkezelővel – személyes adatainak megadása mellett – megállapodást köt gépjármű értékesítésével kapcsolatban. Érintettek még a kapcsolattartók.

Lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában/leírásában

elévülési idő vagy

megállapodásban meghatározott időtartam vagy

nem leselejtezhető, így nem törölhető

elektronikusan és/vagy papír alapon, jellemzően papír alapon, manuálisan történik

Érintettek

 

Bérautó kölcsönzéssel kapcsolatos adatkezelés összefoglaló táblázata

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

a gépjárműbérleti szolgáltatást megrendelő érintettek azonosítása, jogosultságainak biztosítása, ellenőrzése, a megrendelés egyszerűsítése és biztosítása, valamint a kapcsolattartás

a szerződéskötés. (GDPR 6. cikk 1.b.) Kapcsolattartók esetében a jogos érdek.

Minden természetes személy, valamint szervezet nevében, képviseletében eljáró természetes személy, aki az Adatkezelővel – személyes adatainak megadása mellett – megállapodást köt bérautó kölcsönzéssel kapcsolatban, szerződésben kapcsolattartó

Lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában/leírásában

elévülési idő

elektronikusan és/vagy papír alapon, jellemzően papír alapon, manuálisan történik

Érintettek

 

Tartozék bérlettel kapcsolatos adatkezelés összefoglaló táblázata

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

tartozék bérlési szolgáltatást megrendelő érintettek azonosítása, jogosultságainak biztosítása, ellenőrzése, a megrendelés egyszerűsítése és biztosítása, valamint a kapcsolattartás

a szerződéskötés. (GDPR 6. cikk 1.b.) Kapcsolattartók esetében a jogos érdek.

Minden természetes személy, valamint szervezet nevében, képviseletében eljáró természetes személy, aki az Adatkezelővel – személyes adatainak megadása mellett – tartozék bérleti szerződést köt.

Lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában/leírásában

elévülési időben

elektronikusan és/vagy papír alapon, jellemzően papír alapon, manuálisan történik

Érintettek

 

Bizományi szerződéssel kapcsolatos adatkezelés összefoglaló táblázata

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

a bizományosi megbízás megkötése, annak teljesítése és kapcsolattartás

Megállapodás megkötése (GDPR 6. cikk 1. b.) vagy jogos érdek

Minden természetes személy, valamint szervezet nevében, képviseletében eljáró természetes személy, aki az Adatkezelővel bizományosi megbízást köt

Lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában/leírásában

elévülési időben

elektronikusan és/vagy papír alapon, manuálisan történik

Érintettek

 

Használatba vételi szerződéssel kapcsolatos adatkezelés

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

célja a használó azonosítása, a szerződéskötés lehetővé tétele, szükség esetén jogok és kötelezettségek gyakorlása, érvényesítése, valamint kapcsolatfelvétel és -tartás

Megállapodás megkötése (GDPR 6. cikk 1. b.) vagy jogos érdek

Minden természetes személy, valamint szervezet nevében, képviseletében eljáró természetes személy, aki az Adatkezelővel használatba vételi megállapodást köt

Lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában/leírásában

elévülésig

elektronikusan és/vagy papír alapon, manuálisan történik

Érintettek

 

Adatkezelőtől történő megrendeléssel kapcsolatos adatkezelés összefoglaló táblázata

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

a megrendelés leadása, valamint a kapcsolattartás

megállapodás, kapcsolattartók adatainak kezelése jogos érdeken alapul

Minden természetes személy, aki az Adatkezelőtől terméket (szolgáltatást) rendel

Lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában/leírásában.

Visszautasításig vagy elévüléséig vagy külön szabályban meghatározott határidőben

Elektronikusan és/vagy papír alapon, feldolgozás manuálisan történik

Érintettek

 

Hírlevél küldésével kapcsolatos adatkezelés összefoglaló táblázata

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

a címzett rendszeres tájékoztatása az Adatkezelő legújabb akcióiról, eseményeiről, híreiről

önkéntes hozzájáruláson alapul

Minden természetes személy, aki az Adatkezelő híreiről, akcióiról, kedvezményeiről rendszeresen értesülni kíván, ezért személyes adatainak megadásával a hírlevél szolgáltatásra feliratkozik

Név, e-mail cím

Leiratkozásig

feliratkozás elektronikusan vagy papír alapon, manuálisan

küldés elektronikusan, automatizáltan

leiratkozás elektronikusan vagy papír alapon, manuálisan történik.

 

Érintettek

 

Ügyfélelégedettség mérése összefoglaló táblázata

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

a szolgáltatások, termékek, az Adatkezelő magatartásának minőségének javítása, esetleges panaszok kivizsgálása és kapcsolattartás

Adatkezelő jogos érdeke

Minden természetes személy, valamint szervezet nevében, képviseletében eljáró természetes személy, aki az Adatkezelő szolgáltatásait, termékeit igénybe vette, megvásárolta és így az ügyfélelégedettség mérés alanya (és nem tiltakozott ellene korábban).

Lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában/leírásában

Cél megvalósulásáig, panasz esetén 5 évig

elektronikusan és/vagy papír alapon, manuálisan történik

Érintettek

 

Közösségi oldalakon történő marketinggel kapcsolatos adatkezelés összefoglaló táblázata

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

Adatkezelő marketingje

Önkéntes hozzájárulás

Azon természetes személyek, akik az Adatkezelő közösségi oldalát vagy azon megjelenő tartalmakat önként követik, megosztják, kedvelik

Lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában/leírásában.

Érintett kérésére törlésig, vagy jogos érdek megszűnéséig

Elektronikusan manuálisan történik

Érintettek

 

Szerviz időpont egyeztetés összefoglaló táblázata

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

az érintett számára időpont biztosítása és kapcsolattartás

önkéntes hozzájárulás, megállapodás vagy létfontosságú érdek

Minden természetes személy, aki adatainak megadásával időpontot foglal szervizelésre

Lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában/leírásában

Lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában/leírásában.

elektronikusan és/vagy papír alapon, manuálisan történik

Érintettek

 

Szerviz sms küldéssel kapcsolatos adatkezelés összefoglaló táblázata

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

címzett érintett személyre szabott tájékoztatása a gépjárművét érintő információkról

önkéntes hozzájárulás vagy jogos érdek

Minden természetes személy, aki sms-ben értesül a gépjárművét érintő szerviz-információkról

lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában/leírásában

törlésig vagy tiltakozásig

elektronikusan, automatizáltan

érintettek

 

Szerviz munkafelvétellel és javítási megrendeléssel kapcsolatos adatkezelés összefoglaló táblázata

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

az érintett számára a szerviz szolgáltatások nyújtása és kapcsolattartás

Megállapodás megkötésén alapul (GDPR 6. cikk 1. b.) vagy jogos érdek

Minden természetes személy, ideértve szervezet képviseletében eljáró természetes személyt is, aki az Adatkezelő szerviz szolgáltatását megrendeli

Lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában/leírásában

Elévülési időben

elektronikusan és/vagy papír alapon, manuálisan történik

Érintettek

 

Gumitárolással kapcsolatos adatkezelés összefoglaló táblázata

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

a gumitárolási szolgáltatás nyújtása; a megrendelő érintettek azonosítása, jogosultságainak biztosítása, ellenőrzése, a megrendelés egyszerűsítése és biztosítása, valamint a kapcsolattartás

Megállapodás megkötésén alapul (GDPR 6. cikk 1. b.) vagy jogos érdek

Minden természetes személy, ideértve szervezet képviseletében eljáró természetes személyt is, aki az Adatkezelőtől személyes adatainak önkéntes megadásával gumitárolási szolgáltatást rendel

Lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában/leírásában

Elévülési időben

elektronikusan és/vagy papír alapon, manuálisan történik

Érintettek

 

Autómentéssel kapcsolatos adatkezelés összefoglaló táblázata

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

az autómentési szolgáltatás nyújtása, az azt megrendelő érintettek azonosítása, jogosultságainak biztosítása, ellenőrzése, a megrendelés egyszerűsítése és biztosítása, valamint a kapcsolattartás

Megállapodás megkötésén alapul (GDPR 6. cikk 1. b.), vagy jogos érdek

Minden természetes személy, ideértve szervezet képviseletében eljáró természetes személyt is,  aki az Adatkezelőtől személyes adatainak önkéntes megadásával szolgáltatást rendel

Lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában/leírásában

Elévülési időben

elektronikusan és/vagy papír alapon, manuálisan történik

Érintettek

 

Műszaki vizsgáztatás elintézésével kapcsolatos adatkezelés összefoglaló táblázata

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

a műszaki vizsgáztatási szolgáltatást megrendelő érintettek azonosítása, jogosultságainak biztosítása, ellenőrzése, a megrendelés egyszerűsítése és biztosítása, valamint a kapcsolattartás

Megállapodás megkötésén alapul (GDPR 6. cikk 1. b.), vagy adatkezelő jogos érdeke

Minden természetes személy, ideértve szervezet képviseletében eljáró természetes személyt is, aki az Adatkezelőtől személyes adatainak önkéntes megadásával műszaki vizsgáztatási szolgáltatást rendel

Lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában/leírásában

Elévülési időben

elektronikusan és/vagy papír alapon, manuálisan történik

Érintettek

 

Gyári visszahívási akcióval kapcsolatos adatkezelés összefoglaló táblázata

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

az érintettek és mások életének, testi épségének védelme (közérdek), amely a gyári visszahívási akciókról történő tájékoztatással és kapcsolattartással valósul meg

A gyári visszahívási akció, mint adatkezelés jogalapja  harmadik személy érintett létszükséglete, érdeke (élete, testi épsége), közérdek, vagy Adatkezelő jogos érdeke

Minden természetes személy, ideértve szervezet képviseletében eljáró természetes személyt is, aki által birtokolt vagy tulajdonolt jármű gyári visszahívási akcióban részesül.

Lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában/leírásában

Cél megvalósulását követő elévülési időben

elektronikusan és/vagy papír alapon, manuálisan történik

Érintettek, közös adatkezelők, vagy közhiteles állami nyilvántartás

 

Szervizakcióval kapcsolatos adatkezelés összefoglaló táblázata

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

az érintett számára a szervizakciókról történő tájékoztatás és kapcsolattartás

harmadik személy létfontosságú érdeke (élete, testi épsége) vagy Adatkezelő jogos érdeke

Minden természetes személy, ideértve szervezet képviseletében eljáró természetes személyt is, aki által birtokolt vagy tulajdonolt jármű szervizakcióban részesül

Lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában/leírásában

cél megvalósulását követő elévülési időben

elektronikusan és/vagy papír alapon, jellemzően papír alapon, manuálisan történik

Érintettek, közös adatkezelők, vagy közhiteles állami nyilvántartás

 

Kárrendezéssel kapcsolatos adatkezelés összefoglaló táblázata

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

Adatkezelő megfelelő jogalappal kezelhesse és átadhassa a biztosító felé, továbbá a vonatkozó szerviz munkafelvétellel és javítási feladatok megrendelésével kapcsolatos adatkezelés alapjának megteremtése, valamint kapcsolattartás

Megállapodás (GDPR 6. cikk 1.b.) vagy jogos érdek

Minden természetes személy, ideértve szervezet képviseletében eljáró természetes személyt is, akinek adatait a kárrendezési dokumentáció tartalmazza, abban beazonosíthatók

Lásd biztosítók adott adatbekérő űrlapjait.

Elévülési időben

elektronikusan és/vagy papír alapon, manuálisan történik

Érintettek

 

Banki adatokkal, átutalással kapcsolatos adatkezelés összefoglaló táblázata

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

A pénzügyi teljesítés elősegítése, ellenőrzése

jogi kötelezettség teljesítése és/vagy megállapodás, vagy önkéntes hozzájárulás

Minden természetes személy, aki felé az Adatkezelő által kezdeményezett átutalás történik, továbbá minden természetes személy, aki bankon keresztül történő átutalással kíván pénzügyileg teljesíteni az Adatkezelő számára

Lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában/leírásában.

Elévüléséig vagy jogszabályban meghatározott határidőben

Elektronikusan, manuálisan vagy automatizáltan történik

saját nyilvántartásból, érintettektől

 

Ügyfél-átvilágítással kapcsolatos adatkezelés összefoglaló táblázata

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

az érintettek azonosítása és a jogszabályok szerinti kötelezettségek teljesítése

2017. évi LIII. törvény előírásai alapján kötelező

Lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában/leírásában

Lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában/leírásában

Az üzleti kapcsolat megszűnésétől, illetve az ügyleti megbízás teljesítésétől számított nyolc év

elektronikusan és/vagy papír alapon, manuálisan történik

Érintettek

 

Számlakibocsátással kapcsolatos adatkezelés összefoglaló táblázata

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

jogi kötelezettség teljesítése

jogi kötelezettség teljesítése az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény, valamint az e törvény felhatalmazása alapján kiadott rendeletek szerint

minden természetes személy, ideértve az egyéni vállalkozót is, akinek adata az Adatkezelő által kibocsátott számlára (vagy azzal egy tekintet alá eső számviteli bizonylatra) rákerül (akár közlemény, megjegyzés, stb. rovatba)

2007. évi CXXXVII. tv. 169-170. §-ban és 176.§-ban megfogalmazott adatkategóriák

8 évig

papír alapon/elektronikusan, manuálisan

érintettek, ritkán közhiteles nyilvántartások

 

Lízinggel kapcsolatos adatkezelés összefoglaló táblázata

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

lízing nyújtásával kapcsolatos adatok feltárása, érintett beazonosítása, kapcsolattartás, a szerződéskötés elősegítése, lízing közvetítése esetén azok továbbítása a szerződött bank felé

az érintett önkéntes hozzájárulása, vagy Adatkezelővel kötött megállapodása, vagy jogos érdek

Minden természetes személy, ideértve szervezet képviseletében eljáró természetes személyt is, aki Adatkezelő hitelközvetítési szolgáltatását veszi igénybe

Lásd bankok űrlapjait.

Cél megvalósulásáig, elévüléséig vagy a 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján legalább 8 évig

elektronikusan és/vagy papír alapon, manuálisan történik

Érintettek

 

Számlabefogadással kapcsolatos adatkezelés összefoglaló táblázata

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

a jogszabályi kötelezettségek maradéktalan teljesítése, a számla (és azzal egy tekintet alá eső dokumentumok) tárolása a 2007. évi CXXVII. tv. 179. §-a alapján

jogi kötelezettség teljesítése (2007. évi CXXVII. tv. 179. §)

minden természetes személy, akinek adata az Adatkezelő által befogadott számlára (vagy azzal egy tekintet alá eső számviteli bizonylatra) vagy mellékletére rákerült

2007. évi CXXXVII. tv. 169-170. §-ban és 176.§-ban megfogalmazott adatkategóriák

8 évig

papír alapon/elektronikusan, manuálisan

számlát kiállító fél

 

Biztosításközvetítéssel kapcsolatos adatkezelés (adatfeldolgozás) összefoglaló táblázata

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

a biztosítás közvetítése, mint szolgáltatás nyújtása az érintettek számára, ezen belül adatok adatkezelő biztosítótársaság felé történő továbbítása, valamint a kapcsolattartás

az érintett önkéntes hozzájárulása, vagy Adatkezelővel kötött megállapodása vagy képviselő/kapcsolattartó adatainak kezelése esetén jogos érdek

Minden természetes személy, ideértve szervezet képviseletében eljáró természetes személyt is, aki Adatkezelő biztosításközvetítési szolgáltatását veszi igénybe

Lásd biztosítók űrlapjait.

Cél megvalósulásáig, elévüléséig vagy a 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján legalább 8 évig

elektronikusan és/vagy papír alapon, manuálisan történik

Érintettek, Partner biztosítótársaság

 

Weboldalon keresztül történő jelentkezéssel kapcsolatos adatkezelés összefoglaló táblázata

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

jelentkezés az Adatkezelő szolgáltatására/szolgáltatásaira, valamint a kapcsolattartás.

önkéntes hozzájárulás

Minden természetes személy, aki az Adatkezelő weboldalán keresztül adatainak megadásával jelentkezik az Adatkezelő ott meghatározott szolgáltatásaira

lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában/leírásában

lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában/leírásában

Elektronikusan, manuálisan

érintettek

 

Álláspályázatra jelentkezők adatainak kezelésével kapcsolatos adatkezelés összefoglaló táblázata

Cél

Jogalap

Érintettek

Adatkategória

Időtartam

Mód

Forrás

Jelentkezés és a kiválasztás lehetővé tétele, kapcsolattartás

Önkéntes hozzájárulás

Minden természetes személy, aki az Adatkezelő által meghirdetett álláspályázatra, vagy kiírt álláspályázat nélkül jelentkezik

Lásd részletesen az adatkezelés tájékoztatójában/leírásában.

hozzájárulásban meghatározott ideig vagy jogos érdek megszűnéséig

Elektronikusan és/vagy papír alapon, manuálisan

Érintettek

 

Az érintett jogai

Hozzáféréshez való jog (GDPR 15. cikk)

Az érintett jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és az adatkezelés körülményeivel kapcsolatos információkhoz hozzáférést kapjon.

Helyesbítéshez való jog (GDPR 16. cikk)

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat.

Tiltakozáshoz való jog (GDPR 21. cikk)

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a GDPR 6. cikk (1) bek. e) vagy f) pontján alapuló kezelése ellen.

Ebben az esetben az Adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben.

Adatkezelés korlátozásához való jog (GDPR 18. cikk)

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha a GDPR-ban meghatározott feltételek bármelyike megvalósul, és ebben az esetben az Adatkezelő a tároláson kívül más műveletet az adattal ne végezzen.

Ha az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Törléshez (elfeledtetéshez) való jog (GDPR 17. cikk)

Az érintett jogosult arra, hogy az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, ha az adatkezelésnek nincs célja, egyéb jogalapja, tiltakozás esetén nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre, vagy ha az adatokat eleve jogellenesen kezelték, továbbá az adatokat jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.

Adathordozhatósághoz való jog (GDPR 20. cikk)

Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta, ha jogszabályi feltételek fennállnak.

Panasztétel és bírósághoz fordulás joga (GDPR 77. és 78. cikk)

Az adatkezelő esetleges jogsértése ellen panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
Telefon: +36 -1-391-1400
Fax: +36-1-391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
Ha érintett megítélése szerint megsértették jogait, fordulhat a lakóhelye szerint illetékes bírósághoz.

Lezárva: 2019. október hó 21.

Patócs László Pál ügyvezető
Patócs Autóház Kft.

Vállalat

ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Adatvédelmi Tájékoztató