Patócs Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A következő lépés a sikeres európai SUV kampányban
2019.03.04.
Újdonság a ŠKODA-ról

A következő lépés a sikeres európai SUV kampányban

A ŠKODA egy harmadik modellel egészíti ki európai SUV választékát: ŠKODA KAMIQ. A ŠKODA KODIAQ és KAROQ modellekhez hasonlóan a KAMIQ neve is az észak-kanadai és grönlandi inuitok nyelvéből származik: valami tökéletesen illeszkedőt jelent. A növekvő városi SUV szegmensbe tartozó ŠKODA KAMIQ tökéletesen egyesíti egy szabadidőautó előnyeit - mint a megemelt hasmagasság és üléspozíció - egy városi kompakt autó agilitásával. Az új KAMIQ emocionális dizájnnal, korszerű asszisztens, infotainment rendszerekkel, tágas helykínálattal és számos Simply Clever megoldással megfelel számos ügyfélkör igényeinek.

KAMIQ

A ŠKODA AUTO vezérigazgatója, Bernhard Maier elmondta: "A ŠKODA KAMIQ bevezetésével kiteljesedik SUV portfóliónk. Az első városi crossoverként a ŠKODA KAMIQ új vásárlókat fog vonzani a ŠKODA márka számára. A ŠKODA KAMIQ vonzó csomagot kínál, és kombinálja a SUV jellegzetes jellemzőit, mint a megemelt üléspozíció, valamint a jó rálátás az útra, agilis vezethetőséggel, vonzó megjelenés, magas szintű biztonsággal és a legmodernebb konnektivitással. Mindehhez adódóan a tágas tér és sok Simply Clever funkció teszi az autót igazi Škodává.

A ŠKODA KAMIQ folytatja a KODIAQ-kal és a KAROQ-kal megismert sikeres SUV dizájn nyelvet, kiegészülve új vizuális elemekkel, mint például az osztott fényszórók fölött található nappali menetfény. A városi SUV az MQB platformon alapul, és a 4241 mm hosszúsággal a Škodától már megszokott tágas helyet kínál. A modern asszisztens rendszerek, a hatékony hajtásláncok, a legújabb infotainment rendszerek és a legmodernebb konnektivitási megoldások biztosítják, hogy a ŠKODA KAMIQ tökéletesen megfelel a modern mobilitási követelményeknek.

A KAMIQ név folytatja a ŠKODA SUV modellek már ismerős névadási koncepcióját. A nagyobb modellek, a ŠKODA KAROQ és a ŠKODA KODIAQ nevei is K betűvel kezdődnek, és Q-val végződnek.

"A SUV családunk bővítésénél nemcsak egységes formatervezési koncepcióra összpontosítottunk, de a névadási koncepció is kiemeli a modellek egy családba tartozását. Az inuitok nyelvén a KAMIQ olyan dolgokat testesít meg, amelyekben bármilyen helyzetben jól érezheti magát és saját karakterrel rendelkezik. Ez tökéletesen illeszkedik ehhez az autóhoz "- magyarázta Alain Favey, a ŠKODA AUTO Értékesítésért és marketingért felelős igazgatósági tag.

A KAMIQ-kal a ŠKODA egy új célcsoportot céloz, akik modern, városi életmódot.

Dizájn: Egy ŠKODA SUV kompakt formával

Az új ŠKODA KAMIQ első részén széles hűtőrács található, kettős lécekkel és határozott vonalakkal a motorháztetőn. A robusztus első spoiler kiemeli az autó terepjáró jellegét. A oldalnézet kompakt, nagyméretű 16 és 18"-os keréktárcsákkal, és az emelt motorháztetővel, az autó robusztus és dinamikus megjelenésű; a tetővonal és a nagyobb hasmagasság továbberősíti ezt a benyomást. Az oldalsó nézet kiegyensúlyozott arányokat és kortalan dizájnt mutat, dinamikus és sportos megjelenéssel kombinálva. A hátsó rész a Škodára jellemző "C" alakú hátsó fényszóróknak új értelmezését mutatja be. A diffúzor kiemeli az autó nagyobb hasmagasságát és erőteljes megjelenését.

"A ŠKODA KAMIQ-kal határozottan továbbfejlesztettük a sikeres SUV formanyelvünket, és a kompakt méretei ellenére is egy robosztus megjelenésű autót kaptunk. A KAMIQ a ŠKODA SUV család tagjaként azonnal felismerhető, köszönhetően a nagy, függőleges hűtőrácsnak, a motorháztető és a fényszórók határozott vonalainak. Az új funkciók, mint a nappali menetfények a fényszórók fölött, ismételten megerősítik a független és egyedi identitást "- magyarázta Oliver Stefani, a ŠKODA Design vezetője.

Az új ŠKODA SUV a márka első modellje, amely a LED osztott fényszórókat nappali menetfénnyel látja el, amelyek a full LED változatban a főfényszórók fölött négy drágakőnek tűnnek. A kifinomult megjelenést a kristályos hatások, valamint a csillogó ékszerként megjelenő LED-egységek egészítik ki. A full LED változat ködfényszórókat is tartalmaz, statikus kanyarfényszórókkal, valamint - először a ŠKODA kínálatában - dinamikus első és hátsó irányjelzőkkel. Az elülső irányjelzők egyedi LED-ekre osztottak. Amikor a vezető bekapcsolja az irányjelzőt, a fények kifelé mozognak egy oldalirányú mozgásban.

Belső tér: jó rálátás az útra, rengeteg hely és kényelem

A KAMIQ a cseh márka második modellje, amely az új beltéri koncepcióval érkezik. Belsejében a különálló kijelző dominál, amely a vezető látóterében ideális helyen van, és a 9,2"-os változat az egyik legnagyobb a szegmensében. A kijelző alatt egy ergonomikus kéztartó is található az érintőképernyő könnyebb használatához. Az opcionális digitális műszerfal a maga 10,25"-os méretével a szegmens legnagyobb kijelzői közé tartozik. Az újratervezett műszerfal a külső attraktív formanyelvet követi. Az oldalsó szellőzőnyílások az ajtókba nyúlnak, vizuálisan növelve a KAMIQ tágasságát.

Az új dekorbetétekkel rendelkező műszerfal és az első ajtók burkolatai kiváló minőségű, új, kristályszerkezetre emlékeztető puha felülettel rendelkeznek. Ez a későbbiekben is meghatározó lesz a ŠKODA márka stílusában. A három színben kapható fehér, piros és rézszínű hangulatvilágítás is segíti a kellemes térérzetet. Ezek vizuális kiemelést adnak az árnyalatoknak és az üléshuzatok hangsúlyos varrásainak. A ŠKODA KAMIQ magasabb üléshelyzetet is kínál a ŠKODA SCALA modellhez képest.

Az új ŠKODA crossover belseje nemcsak a tér tágasságával nyűgöz le, hanem a magasabb járműszegmenseknél megismert kényelmi funkciókkal is, mint például a fűtött kormánykerék és a fűtött szélvédő. A KAMIQ fűthető üléseket is kínál, nem csak a két első, de a hátsó ülésekhez is.

Karosszéria: Tágas utastér a kompakt külső méretek ellenére

Az új ŠKODA KAMIQ 4241 mm hosszú és 1793 mm széles, magassága 1531 mm. A tengelytáv 2651 mm. Ez a hátsó utasok számára előnyös különösen, akik 73 mm-es helyet élvezhetnek a térd magasságában. A csomagtér kapacitása 400 liter, ami a hátsó ülések lehajtásakor 1395 literre nő. Opcionális kiegészítőként az első utasoldali háttámla is ledönthető, így akár 2447 mm hosszú elemek is könnyedén szállíthatók.

Hajtásláncok: Öt motor és opcionálisan állítható üzemmódok

A ŠKODA KAMIQ minden motorja közvetlen befecskendezéses és turbófeltöltővel rendelkezik. Fékenergia-visszanyeréssel és Stop / Start technológiával rendelkeznek, és megfelelnek a jelenleg legszigorúbb Euro 6d TEMP kibocsátási szabványnak. A belépő szintű motor egy 1.0 TSI  70 kW (95 LE) teljesítménnyel. Ez a háromhengeres 1.0 literes hengerűrtartalmú motor maximálisan 175 Nm nyomatékot biztosít, és ötfokozatú manuális sebességváltóval rendelkezik.

A 85 kW (115 LE) teljesítményű 1.0 TSI 6 fokozatú sebességváltóval rendelkezik, de opcionálisan 7 fokozatú automata DSG váltóval is felszerelhető, és 200 Nm nyomatékot generál. A csúcskategóriás motor a négyhengeres 1.5 TSI, amelynek teljesítménye 110 kW (150 LE) és a legnagyobb nyomaték 250 Nm. Részterhelés esetén aktív henger lekapcsolás technológiájával (ACT) két hengert automatikusan leállít, ezáltal üzemanyagot takarít meg. Ez a motor a 6 sebességes váltó alternatívájaként 7 sebességes DSG-vel is kapható. Mindhárom benzinmotor részecskeszűrővel rendelkezik.

A 85 kW (115 LE) teljesítményű, négyhengeres 1.6 TDI dízelmotor 250 Nm nyomatékot kínál; alapkivitelben AdBlue befecskendezős SCR-katalizátorral és dízel részecskeszűrővel van felszerelve. Ez a hatékony dízelmotor alapkivitelben 6 fokozatú kézi sebességváltóval kapható; a 7-fokozatú DSG opcióként rendelhető.

Az 1.0 G-TEC legújabb verziója különösen hatékony és környezetbarát módja az új ŠKODA KAMIQ használatának. Ennek a háromhengeres motornak a teljesítménye 66 kW (90 LE) és a legnagyobb nyomatéka 145 Nm, és úgy tervezték, hogy földgázzal (CNG) is működjön. Ez alacsonyabb CO2- és NOx-kibocsátást eredményez a hagyományos üzemanyagokhoz képest. A teljesítményt egy 6 sebességes kézi sebességváltóval továbbítja.

A ŠKODA KAMIQ 36 mm-rel nagyobb hasmagassággal rendelkezik, mint az új kompakt modellünk, a ŠKODA SCALA, így a ŠKODA KAMIQ kombinálja a SUV előnyeit a kompakt autó agilis kezelhetőségével. A Sport Chassis Control még dinamikusabb beállítást tesz lehetővé. Ez az opcionális sportos alváz 10 mm-rel alacsonyabb, és a normál üzemmód mellett a Sport üzemmóddal is rendelkezik, ami az elektronikusan szabályozott lengéscsillapítók feszesebb beállítását jelenti.

A vezetők a Driving Mode Select menüben konfigurálhatják a két futómű beállítást, ami a Sport Chassis Control funkcióval van kombinálva.

A Driving Mode Select-ben négyféle vezetői profil közül választhat: Normál, Sport, Eco és Egyéni. Kiegészítőként választható alváz-védelem azok számára, akik off-road módban is szeretnék az autót használni.

Biztonság: A legmagasabb szintű asszisztens rendszerek

A ŠKODA KAMIQ a legkorszerűbb biztonsági rendszereket kínálja - a Front Assist és a sávtartó rendszer (Lane Assist) már a legalacsonyabb felszereltségi szint esetén is az alapfelszereltség részét képezik. A Front Assist, amely magában foglalja a városi vészfék asszisztenst és a prediktív gyalogosvédelmet, a gépkocsi előtti területet figyeli a városi vezetés közben, ezáltal segítve a balesetek megelőzését. A kamera segítségével a sávtartó (Lane Assist) felismeri a sávjelöléseket, és segít a vezetőnek az autó sávban tartásában. Az opcionális adaptív tempomat (ACC) autópályán akár 210 km/h sebességnél is megtartja a vezető által meghatározott sebességet, vagy automatikusan beállítja az autó sebességét az előtte haladó járművek sebességére. Ez segíti a vezetőt és tovább növeli a biztonságot. A DSG automata váltóval kombinálva a rendszer akár állóra is fékezheti a ŠKODA KAMIQ-ot, és automatikusan elindíthatja azt három másodperc múlva. Az opcionális Driver Alert fáradtságérzékelő rendszer figyelmeztetést ad ki, ha a vezető koncentrációja csökken.

A biztonság opcionális rendszerekkel még tovább növelhető. Ha a ŠKODA KAMIQ érzékelői közelgő ütközést észlelnek, az opcionális proaktív utasvédelem (Crew Protect Assist) gyorsan felhúzza a nyitott ablakokat és előfeszíti az első biztonsági öveket. Akár kilenc légzsák, beleértve a térd légzsákot és az oldalsó légzsákokat a hátsó ülésen utazók számára, megvédi az utasokat ütközés esetén. Baleset után a másodlagos ütközésvédelem (Multi-Collision Brake) megakadályozza, hogy a jármű ellenőrizetlenül tovább haladjon és esetlegesen újabb balesetet okozzon. Ez a rendszer lelassítja és megállítja az autót, majd bekapcsolja a vészvillogókat is.

A modern asszisztens rendszerek megakadályozzák a baleseteket és biztosítják a magasszintű aktív biztonságot a ŠKODA KAMIQ-ban. Az opcionális holttér figyelő rendszer (Side Assist) akár 70 méterről is érzékeli az elhaladni szándékozó, vagy az autó holtterében lévő járműveket, és így hatékonyan segíti a járművezetőt autópályákon és kétsávos úttesteken. Ehhez két hátulsó radarrendszert használ, és a külső tükör belső szélén fényjelzéssel figyelmezteti a vezetőt. A hátsó kiállás asszisztens (Rear Traffic Alert) tolatásnál figyelmezteti a vezetőt a jármű mögötti keresztirányú forgalomra. A kiállási asszisztens a holttér figyelő rendszer részét képezi.

Az opcionális visszapillantó kamera és a Park Assist, amely automatikusan bemanőverezi a ŠKODA KAMIQ-t párhuzamos és keresztirányú parkolóhelyekre, parkolásnál nyújt segítő kezet a vezetőnek. Az integrált Maneuver Assist funkció automatikusan fékezi a városi SUV-ot, ha az érzékelők parkolásnál akadályt észlelnek az autó előtt vagy mögött. Opcióként a távolsági fényszóró szabályozás (Auto Light Assist) is elérhető. Ez a rendszer egy kamerát használ a szembejövő forgalom, valamint a KAMIQ előtt haladó járművek észlelésére, és automatikusan lekapcsolja a távolsági fényszórókat.

Konnektivitás: mindig kapcsolatban az eSIM-nek köszönhetően

Az új ŠKODA KAMIQ esetében három infotainment rendszer áll rendelkezésre. A legmodernebb Amundsen információs és szórakoztató rendszer egy 9,2"-os, külön álló érintőképernyővel rendelkezik, mely magasan a vezető látóterében helyezkedik el. Ez a képernyő a szegmensen belül a legnagyobbak közé tartozik. Hasonlóan a KAMIQ 10,25"-os digitális műszerfalához, ami pedig öt különböző megjelenítési elrendezéssel - Classic, Basic, Modern, Sport és Extended- rendelkezik. Még a Bolero infotainment rendszer is 8"-os kijelzővel rendelkezik, míg a belépő szintű Swing rendszer 6,5"-os képernyővel és négy első hangszóróval rendelkezik. A Bolero és az Amundsen nyolc hangszóróval rendelkezik; az opcionális 405 wattos ŠKODA Sound System pedig tíz hangszóróval.

"A ŠKODA KAMIQ-ot az infotainment rendszerek legújabb generációjával szereltük fel. Mindig online és az információs és szórakoztató alkalmazások a legújabb ŠKODA Connect szolgáltatásokat kínálják. Emiatt is tökéletes választás a KAMIQ a városi-terepjárót használó fiatal, online-orientált célcsoport számára "mondta Christian Strube, a ŠKODA AUTO igazgatósági tagja.

Az állandó internetkapcsolat biztosítja a KAMIQ-nak az eCall-t, amely baleset esetén információt szolgáltat az autó helyéről és állapotáról, és a prokatív szervizt, amely kapcsolatban áll a márkakereskedéssel a szervizlátogatások összehangolásához.

Az autó nagyfokú konnektivitása lehetővé teszi a távoli gépjármű-hozzáférést a ŠKODA Connect alkalmazás vagy webes portál segítségével. Ez a funkció lehetővé teszi a tulajdonosok számára, hogy lezárják és kinyissák autójukat, vagy ellenőrizzék, hogy az összes ablak zárva van - mindezt távolról. Ezen túlmenően, az autótulajdonosok kényelmesen kérhetnek le információkat távolról, akár a saját nappalijuk kényelméből, és megtudhatják például, mennyi üzemanyag maradt a tartályban. Egyéb jármű- és vezetési adatok, mint például az autó kilométeróra-állása vagy az utazási sebesség is elérhetők.

Az Amundsen infotainment rendszerhez telepíthető, a Shopban elérhető infotainment alkalmazások hozzáférést biztosítanak további autós szolgáltatásokhoz. A Hírek alkalmazás segítségével például a KAMIQ tulajdonosok előfizethetnek hírcsatornákra; az Időjárás alkalmazás pedig egész Európát lefedi. Az online forgalmi információk pontosabb becsléseket adnak az útvonal- és utazási időkre vonatkozóan; a forgalmi dugókat és az alternatív útvonalakat valós időben frissítik. Az online adatok a rendelkezésre álló parkolóhelyek és az aktuális üzemanyagárak megjelenítését, valamint a hangvezérlő funkciót is szolgáltatják, amely teljes mondatokat és dialektusokat is megért a ŠKODA szerver használatával.

Simply Clever: Új koncepciók a ŠKODA városi SUV számára

Összességében a ŠKODA KAMIQ több mint húsz Simply Clever funkciót kínál. A KAMIQ az első autó a szegmensében, mely az ajtónyitáskor automatikusan aktiválódó okos ajtóél-védelmet kínálja. Ez a rendszer megakadályozza a KAMIQ és a közeli járművek sérülését, különösen a város szűk parkolóhelyein. Az opcionális elektromos csomagtér-ajtó egy másik kényelmes eszköz a heti bevásárlás bepakolásánál. A hátsó ajtó egy gombnyomással nyitható és zárható; az integrált tip-to-close funkciónak köszönhetően a nyitott csomagtér-ajtó könnyedén meghúzva is lezárható. Az Ambition felszereltségi szinttől felfelé egy kivehető LED zseblámpa található a csomagtér oldalán. A behajtható vonóhorog elektromos feloldásához szükséges gomb szintén a csomagtartóban található.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.