Patócs Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Maren Gräf lett az igazgatótanács személyügy területéért felelős tagja
2021.02.17.
Újdonság a ŠKODA-ról

Maren Gräf lett az igazgatótanács személyügy területéért felelős tagja

Változásokat jelentett be igazgatótanácsában február 10-én a ŠKODA AUTO. Maren Gräf, eddig a vállalatcsoportban a személyügy felső vezetésének igazgatója, a ŠKODA igazgatótanácsának tagjaként veszi át a személyügy területét. E pozíciójában Bohdan Wojnart követi, aki tíz év után döntött úgy, hogy feladja tisztségét, ám a Cseh Autóipari Szövetség elnökeként továbbra is szorosan együttműködik majd a vállalattal. Mindemellett Martin Jahn, a Volkswagen Csoport cseh csúcsmenedzsere is visszatér és Alain Favey-t váltja az igazgatótanács az értékesítés és a marketing területeiért felelős pozíciójában. Favey hamarosan új feladatot vállal a Volkswagen Csoporton belül, amit rövidesen be is jelentenek. A ŠKODA AUTO vezetésében bekövetkező változásokra 2021. március 1-i hatállyal kerül sor.

skoda

Thomas Schäfer, a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának elnöke köszönetét fejezte ki Bohdan Wojnar felé a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának a személyügy területéért felelős tagjaként végzett kiváló munkájáért. "Bohdan Wojnar jelentős szerepet játszott a ŠKODA AUTO mély benyomást keltő fejlődésében az elmúlt évtized során. Olyan fejlődésről van szó, ami munkatársaink növekvő számában is tükröződik, a tevékenységének kezdetén foglalkoztatott 26 ezer főtől egészen napjaink 42 ezer 'Škodásáig'" - hangsúlyozta Schäfer. - "Nagy örömmel várom Bohdan Wojnarral immár a Cseh Autóipari Szövetség elnökeként folytatott további közös munkát és minden jót kívánok neki élete ezen új szakaszára."

"Ugyanakkor szívélyesen üdvözlöm Maren Gräfet az igazgatótanács tagjai között, akinek személyében nemzetközi tapasztalattal rendelkező, elismert személyügyi szakértő hölggyel gazdagodhatunk, bővítve a vállalatvezetés sokszínűségét is. Kedvező helyzetben veheti át elődjétől, Bohdan Wojnartól a személyügyi munkakört, s immár az ő feladata, hogy e részlegünket a következő szintre emelje. Célunk, hogy minden 'Škodás' számára biztos munkahelyet kínáljunk, miközben jelentősen megerősítjük, illetve tovább bővítjük az elektromos mobilitás és a szoftverek területein rendelkezésre álló ismereteinket, valamint minden szakterületen és szinten támogatjuk a ŠKODA kollektívájának sokszínűségét. Sok sikert és jó kezdést kívánok Maren Gräfnek új munkakörében."

Gunnar Kilian, a Volkswagen AG igazgatótanácsának a személyügy területéért felelős tagja szintén köszönetet mondott Bohdan Wojnarnak a ŠKODA AUTO igazgatótanácsában végzett sikeres munkájáért. "Sokéves tapasztalatának, elkötelezettségének és erős egyéniségének köszönhetően Bohdan Wojnar döntő mértékben hozzájárult a ŠKODA AUTO sikeréhez. Csapatával korszerű személyügyi részleget alakított ki, amely többek között a foglalkoztatottak számának növekedéséhez is szilárd alapul szolgált. Szeretném megköszönni a vállalat iránti sokéves elkötelezettségét és minden jót kívánok neki összes jövőbeni tervéhez" - mondta Kilian.

Emellett üdvözölte Maren Gräfet az igazgatótanács új tagjaként: "Nagy örömmel tölt el, hogy Maren Gräf elfogadta a ŠKODA AUTO vezetésében betöltött új pozícióját, aki egyaránt értékes erősítés a ŠKODA AUTO igazgatótanácsa és saját csapatom számára. Örömmel várom a közös munkát" - tette hozzá Kilian. "Maren Gräf nagyon jól ismeri a Volkswagen Csoportot és kiváló hírnevet szerzett magának a Volkswagen Csoport személyügyi részlegén betöltött eddigi pozícióiban. Széleskörű vezetői és tehetséggondozói szakértelmével párosuló nemzetközi tapasztalatával Maren Gräf ideális képességekkel rendelkezik új szerepköréhez."

A marketing és az értékesítés területeinek irányítását Martin Jahn veszi át Alain Favey-től.

Thomas Schäfer: "Alain Favey az igazgatótanács az értékesítés és a marketing területeiért felelős tagjaként alapvetően hozzájárult a ŠKODA AUTO sikeréhez. A márkakereskedők és importőrök felé tanúsított vállalkozói és együttműködő hozzáállása döntőnek bizonyult vállalatunk sikerei szempontjából, különösen a 2020-as válságév során. Köszönetem szeretném kifejezni kiváló munkájáért és a bizalommal teli együttműködésért és minden jót kívánok neki a jövőben."

"Szeretném üdvözölni Martin Jahnt, aki már bizonyított értékesítési és marketing-szakemberként tér vissza a ŠKODA AUTO kollektívájába, ahol - több mint tizenkét év külföldi tartózkodás után - az igazgatótanács sorait erősíti. Fő feladatai között szerepel kiskereskedelmi tevékenységünk további digitalizálása, új üzleti modellek kifejlesztése a ŠKODA AUTO számára, a feltörekvő piacokon folytatott üzleti tevékenységünk bővítése, valamint ügyfélközpontúságunk erősítése. Sok sikert kívánok új feladatköréhez."

Végzett ügyvédként Maren Gräf 1999-ben csatlakozott a Volkswagen Csoporthoz és a Volkswagen Immobilien csapatában dolgozott, kezdetben a jogi osztályon, később pedig a vezérigazgató asszisztenseként. 2002 és 2005 között Wolfsburgban a Volkswagen AG személyügyi részlegén tevékenykedett, majd vezetői pozícióban tért vissza a Volkswagen Immobilien kollektívájába, ahol a HR-menedzsment, a jog, a kommunikáció és marketing, valamint az üzletfejlesztés szakterületeiért felelt. 2012 és 2015 között Maren Gräf a kínai Csangcsunban az FAW Volkswagen személyügyi részlegének menedzsment-fejlesztését vezette. 2015 augusztusában visszatért Wolfsburgba, ahol a termelés és a logisztika, a főegységgyártás és az elektromos mobilitás területek menedzsment-fejlesztésének vezetését vette át. 2018 novemberben a vállalatcsoport személyügyi csúcsmenedzsmentje vezetőjének nevezték ki. Mindemellett Maren Gräf a Wolfsburg AG felügyelőbizottságának tagja.

A személyügy területéért 2011 január óta felelős Bohdan Wojnar a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának leghosszabb ideje hivatalban lévő cseh tagja, aki e több mint tíz év alatt többek között a HR-menedzsment-folyamatok átalakításában, a munkatársak oktatási és képzési rendszerének fejlesztésében, valamint a ŠKODA Akadémia megalapításában is részt vett. Mindezeken túl aktív szerepet vállalt a KOVO szakszervezettel folytatott hatékony együttműködés kialakításában, de társadalmi felelősségvállalási (CSR) stratégiát is kifejlesztett a vállalat számára. Utóbbi része a ŠKODA AUTO Alapítvány megszervezése is, amely több mint 780 millió cseh korona beruházással hivatott növelni azon régiók vonzerejét, amelyekben a ŠKODA AUTO képviselteti magát. E stratégia is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a ŠKODA AUTO egyebek mellett a "Kiemelkedően felelősségteljes vállalat díját" ("Top Responsible Company Award") is elnyerte. Bohdan Wojnar vezette továbbá a cseh kormányzattal az autóipar átalakítása, a digitalizáció és az elektromos mobilitás témakörében folytatott tárgyalásokat és jelentősen hozzájárult a ŠKODA AUTO Egyetem további bővítéséhez és nemzetközi akkreditációjához.

Bohdan Wojnar 2011 és 2016 között alelnöki, 2016-tól pedig elnöki pozíciót tölt be a Cseh Autóipari Szövetségben, emellett 2013 óta a Cseh Ipari és Közlekedési Szövetség igazgatótanácsának, 2020 tavasza óta pedig a cseh Kormányzati Nemzeti Gazdasági Tanács (NERV) tagja. Mindezeken túl különböző oktatási intézményekben is tölt be tisztségeket, ahol a jövőben is a ŠKODA AUTO érdekeit képviseli.

Miután Martin Jahn 2006 és 2008 között a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának a személyügy területéért felelős tagjaként tevékenykedett, Moszkvában a Volkswagen Group NSC (országos értékesítési vállalat) ügyvezető igazgatója lett, ahol a vállalatcsoport értékesítéséért felelt. 2010-től 2016-ig Wolfsburgban a Volkswagen Csoport nemzetközi flottaüzletágának ügyvezető igazgatójaként dolgozott, ahol elsősorban a vállalatcsoport globális értékesítésének irányításáért felelt. 2016-ban a kínai Csangcsunba költözött, ahol a FAW-VW vállalatnál értékesítési és marketing ügyvezető alelnöki, valamint a Volkswagen márka ügyvezető igazgatói pozícióját töltötte be. Az FAW-VW Martin Jahnnak köszönhetően megalapozta jelenlétét az SUV-modellek kínai piacán, sikerrel vezette be és fejlesztette tovább az új "Jetta by Volkswagen" márkát, valamint számos digitalizációs offenzívát bonyolított.

Alain Favey 2017 szeptembere óta a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának az értékesítés és a marketing területeiért felelős tagja, amely időszak alatt a ŠKODA márka jelentősen javította a nyereséges értékesítésben produkált teljesítményét, miközben egy százalékponttal 5,3 százalékra növelte európai piaci részesedését. Az értékesítési szervezet emellett intenzíven készült az első MEB-alapú modell, az ENYAQ iV piaci bevezetésére. Mielőtt Favey a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának az értékesítés és a marketing területeiért felelős tagjaként dolgozott, Európa legnagyobb autókereskedőháza, a Porsche Holding Salzburg vezérigazgatói pozícióját töltötte be.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.