Patócs Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Mindössze hat egyszerű lépésben konfigurálható a ŠKODA ENYAQ iV
2021.02.12.
Újdonság a ŠKODA-ról

Mindössze hat egyszerű lépésben konfigurálható a ŠKODA ENYAQ iV

Innovatív beltér-koncepciója, valamint új, áttekinthetőbb kínálati struktúrája bevezetésére is kihasználja az elektromos mobilitás korszakába ENYAQ iV modelljével elérkezett belépését a ŠKODA AUTO. A Volkswagen Csoport moduláris elektromos platformjára (MEB) épülő első ŠKODA egyéni Design Selections összeállításokat kínál, amelyek extrafelszerelésként rendelhetőek és a modern lakókörnyezetekre összpontosítva bővítik tovább az eddigi felszereltségi szintek választékát. A színek és az anyagok tökéletes összhangban állnak egymással. Kateřina Vránová, a ŠKODA AUTO szín- és kárpittervezési vezetője és munkatársa, Stefan Webelhorst számos természetes és hosszú távon fenntartható módon feldolgozott, illetve újrahasznosított anyag választékát ismerteti, a videóban pedig bemutatják, milyen egyszerű az új ŠKODA ENYAQ iV mindössze hat lépésből álló konfigurálása.

skoda


A ŠKODA ENYAQ iV tisztán elektromos, akkumulátorhajtású SUV-modell a cseh autógyártó első gépkocsija, amely a Volkswagen Csoport moduláris elektromos platformjának (MEB) műszaki alapjaira épül, miközben progresszív és érzelmekben gazdag formai nyelvezettel ötvözi innovatív technikáit. Az ENYAQ iV a ŠKODA Mladá Boleslav-i főüzemében gördül le a szerelőszalagról, s az egyetlen Németországon kívül készülő MEB-modell Európában. A ŠKODA AUTO teljes mértékben elkötelezett a helyi szinten károsanyag-kibocsátás nélküli hajtásrendszer és a hosszú távú fenntarthatóság mellett, amit az utastérben például a vegyi anyagok nélkül, az olajfa leveleinek kivonatával cserzett bőr, valamint a természetes gyapjúból és PET-palackok újrahasznosításából származó poliészter keverékéből készült kárpitanyagok alkalmazása is jelez.

A 60 százalék újrahasznosított poliészter és 40 százalék természetes gyapjú alkotta anyagkombinációja kellemes ülésklímáról is gondoskodik, semmilyen más szálas szövet nem tud ugyanis annyi nedvességet megkötni, mint a természetes gyapjú. Hűsítő hatású és aktívan szellőzik, emellett a szennyeződéseket és a szagokat is szűri a környező levegőből. A felhasznált természetes gyapjút független szervezet teszteli és a Woolmark Company szigorú követelményeinek megfelelő tanúsítvánnyal rendelkezik. Az üléskárpitok a 30 és 49,9 százalék közötti természetes gyapjút tartalmazó termékek Wool Blend Performance címkéjét hordozzák.

A moderntől a luxuskaraterűn át, egészen a sportosig terjedő és különböző életstílusokat képviselő tizenkét egyénileg kialakított Design Selections összeállítással az új kínálati struktúra egyszerre jól áttekinthető és felhasználóbarát. Az akkumulátor méretétől, a hajtásrendszertől és a modellváltozattól függően az ügyfelek akár ötféle lakókörnyezet-stílus közül is válogathatnak. Az extrafelszerelések opciós csomagokként jól áttekinthetően összesen tizenegy témakörre oszlanak, bizonyos funkciók és szolgáltatások pedig mindegyik felszereltségi szinthez rendelkezésre állnak.

Milyen filozófia rejlik a ŠKODA ENYAQ iV új Design Selections összeállításai mögött?

Kateřina Vránová: Sok ember számára autója éppoly személyes tér, mint otthona. Olyan hely, ahol sok időt tölt és ahol jól szeretné érezni magát. Akárcsak a lakások tekintetében, itt is nagyon különbözőek az ízlések. Vannak, akik modern és letisztult, míg mások inkább hangsúlyosan exkluzív és kényelmes vagy épp különösen sportos stílust kedvelnek. Design Selections összeállításaink segítségével e különböző lakókörnyezetekre összpontosítva emeljük át őket az ENYAQ iV kínálatába. Ily módon terjesztjük ki az autóra is az otthon érzetét. Ennek során nagy hangsúlyt fektettünk csapatunkban a színek és az anyagok tökéletes összhangjára. Mindennek a kívánt életérzést kell erősítenie, mégpedig anélkül, hogy az ügyfélnek túl sokat kellene foglalkoznia a különböző részletek megfelelő összeállításával.

Milyen lakókörnyezetek állnak rendelkezésre az ENYAQ iV számára?

Stefan Webelhorst: Az ENYAQ iV 50 alapkivitele a Design Selection Studio, ahol a forma a funkciót követve teremt jó áttekinthető környezetet. Az ENYAQ iV 60 változattól a Selection Loft az alapfelszereltség része, amely a fiatal családok modern apartmanjainak stílusát idézi. A Selection Lounge és Suite kialakítását fokozott exkluzivitás és luxus jellemzi, például bőrkárpitozást és zongoralakk-hatású dekorbetéteket is kínálva. A Selections RS Lounge és RS Suite két sportos összeállítás az ENYAQ iV vRS számára, de a későbbi SPORTLINE és L&K változatokhoz további lakókörnyezetek is szerepelnek a tervekben. A Selection Lodge és ecoSuite különösen közel áll a szívemhez.

Miért? Mi e két Selections összeállítás különlegessége?

Stefan Webelhorst: Az anyagválasztás, mégpedig különös hangsúllyal a hosszú távú fenntarthatóságon. A Lodge esetében alkalmazunk először 40 százalék természetes gyapjúból készült üléskárpitokat, amelyek a Woolmark Company gyapjúminősítésével is rendelkeznek. Az anyag fennmaradó 60 százalékát használt PET-palackok újrahasznosítása során nyert poliészter alkotja. E kárpitokat nagyon kellemes tapintású felület jellemzi és kiváló ülésklímát biztosítanak, tökéletes választásként mindazon ügyfelek számára, akik egyaránt szívükön viselik bolygónk sorsát és az esztétikai igényeket. Az ecoSuite különleges módon és vegyszerek használata nélkül megmunkált, konyakárnyalatú bőrkárpitozással tűnik ki, amelynek cserzéséhez az olajfa leveleinek kivonatát használják. Ez a bőr szerepel az exkluzív Founders Edition változatban is, amely a ŠKODA alapításának évére utalva 1895 példányra korlátozott számban készül.

A Design Selections összeállítások mellett a ŠKODA új kínálati struktúrát is bevezetett ENYAQ iV modelljével. Mit jelent e változás?

Kateřina Vránová: Szeretnénk a lehető legegyszerűbbé, legáttekinthetőbbé és legvilágosabbá tenni ügyfeleink számára a kívánságaik szerinti autó összeállítását. Az új struktúrában mindössze hat lépésben konfigurálható a kívánt kialakítású ENYAQ iV. Az akkumulátorméret és az elektromos motor kiválasztását, valamint a Design Selection összeállításra, illetve az autó színére, a krómozott elemekre és a keréktárcsákra vonatkozó döntést követően a negyedik lépés a kívánt extrafelszerelések meghatározása. Ezeket opciós csomagok formájában, összesen tizenegy témakör szerint osztottuk fel jól áttekinthetően, például az infotainment, a vezetői segédrendszerek, a légkondicionálás vagy épp a komfortülések területein. E csomagok többsége egy alap- és egy bővebb plusz-változatban is rendelkezésre áll. Az ötödik lépésben olyan önálló opciók következnek, amelyek az ENYAQ iV minden modellváltozatához kaphatók, mint például a vonóberendezés, a hőszivattyú, illetve a 100 vagy 125 kilowattos gyorstöltő-funkció. A konfigurálást a kiterjesztett garancia és a karbantartási tervek ajánlatai zárják

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.