Patócs Autóház Hírek

Tökéletes társ minden úton. A nyüzsgő városi rohanáshoz megfelelő modelltől, a tágas üzleti, és az innovatív elektromos járműig a ŠKODA választéka mindent lefed. Találja meg az Ön számára tökéletes ŠKODA modellt!

  1. Hírek
  2. ŠKODA VISION GT: Így nézne ki egy elektromos versenyautó a Skoda tolmácsolásában
2022.11.03.
Újdonság a Škodától

ŠKODA VISION GT: Így nézne ki egy elektromos versenyautó a Skoda tolmácsolásában

A ŠKODA Design újraértelmezte az 1957-es ŠKODA 1100 OHC koncepcióját, és megalkotta a VISION GT számítógépes animációs dizájn modellt, amely egy teljesen elektromos hajtású versenyautó tanulmánya. A formatervezési koncepció elődjével együtt jelenleg a "Design és átalakulás" című kiállításon látható. A kiállításnak Brüsszelben adnak otthont, és a Cseh Köztársaság EU-elnökségének kísérőprogramjának részét képezi.

ŠKODA

Az 1950-es években bemutatott Škoda 1100 OHC-ből merített ihletet új alkotásához a cseh gyár. A Škoda Vision GT csak digitális formában létezik, de így is nagyon ütős.


A Vision GT külseje letisztult vonalakból és éles törésekből áll. Észveszejtően jól néz ki a virtuális versenygép. A dizájn a mai Formula E versenyautókra hajaz, ami egyértelműen kiderül a látványos két részes hátsó szárnyból. Az aktív aerodinamikai elemek egyben az optimális teljesítményt és tapadást is szolgálják.


A Vision GT a Skoda februárban bemutatott, teljesen újjáépített 1100 OHC Coupéját követi. A cseh autógyártónak mintegy hét évre volt szüksége az alumínium karosszériás sportkocsi elkészítéséhez, és néhány alkatrészt a sok esztendővel ezelőtt épített mindössze két kupé közül az elsőből szerzett be. Az autókat magántulajdonosoknak adták el, de később összetörtek. Hogy betöltse az örökségében keletkezett űrt, a 1100 OHC Coupe újjászületett. Most a spider változat készen áll 2022-re és azon túlra, legalábbis a digitális világban.


A Vision GT két fontos szálon is kötődik az idén egyébként pont hatvanöt éves 1100 OHC modellhez. Egyrészt nincs teteje (bár az OHC-ból anno kupé is készült), másrészt piros (az elmaradhatatlan fehér sávozást ezúttal LED-csíkok pótolják.)


A Vision GT azonban együléses, míg az 1100 OHC-ban ketten is elfértek. A ma már nyugdíjaskorú ihletadó tanulmánynak a szélvédelme is hatékonyabb volt – merthogy a Vision GT-nek egyáltalán nincs szélvédője, csupán egy légterelő lemeze. Műszerek helyett a bukósisak plexijére vetíti ki a menetadatokat az autó.



A hivatalos vázlatokat a brüsszeli Design Museumban 2023. január 8-ig lehet megtekinteni a "Design and Transformation" című kiállításon. A Vision GT a Skoda "Átalakuló Ikonok" sorozatának része, amelybe a Felicia és a Popular Monte Carlo modern értelmezései is beletartoznak.

Image
Image

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.