Patócs Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Tekerj hegyen völgyön át, legyél részese a l'Étape du Tour-élménynek!
2019.06.06.
Újdonság a ŠKODA-ról

Tekerj hegyen völgyön át, legyél részese a l'Étape du Tour-élménynek!

A Tour de France a világ legismertebb bicikliversenye, amelyre csak a legrátermettebb versenyzők kerülhetnek be a világ minden tájáról. 1993 óta azonban az amatőr bicikliseknek is lehetőséget adnak arra, hogy belekóstoljanak a Tour de France-életérzésbe, ha nem is a hivatalos verseny teljes szakaszán, de évről évre új távon mérettethetik meg magukat a biciklizés szerelmesei a l'Étape du Tour keretében. Idén egy szerencsés magyar ingyen juthat ki a nemzetközi versenyre a We Love Cycling kerékpáros magazinnak köszönhetően.

skoda

Ebben az évben 29. alkalommal rendezik meg a L'etape du Tourt, vagyis a Tour de France egy szakaszán megtartott amatőr biciklisversenyt, amely azon kívül, hogy nem hivatásos versenyzők vesznek rajta részt és nem a teljes hosszban kell versenyezni, minden másban az eredeti Tour de France menetét követi. Ugyanazok a városok, ugyanazok az útvonalak és ugyanazok a körülmények. Tehát, aki vállalja a kihívást, annak fel kell készülnie a legnagyobb emelkedőkre és a legfárasztóbb tekerésekre is.

A verseny különlegessége, hogy a futam szakasza minden alkalommal változik, így nincs ugyanolyan élmény, a l'Étape du Tour mindig tud újat mutatni. Idén főszerepben az Albertville és Val Thorens közötti útvonal lesz, amely a Tour de France 20. szakasza, ezzel pedig a 135 km-es út végén a l'Étape du Tour történetének legmagasabb célvonalát szakíthatja majd át a rendezvény győztese 2365 méteres magasságban, a teljes magasságkülönbség pedig 4563 méter lesz.

Megismételhetetlen élményt ad a verseny résztvevőinek száma, hiszen, míg a Tour de France-on jó, ha 200 versenyző küzd a dobogóért, addig a L'etape du Tour esetében ez a szám 15.000. A futam résztvevői köre minden évben izgalmasan alakul, hiszen az amatőrök mellett más sportágak versenyzői is szívesen kipróbálják magukat, de az sem ritka, hogy egy korábbi Tour de France versenyző tér vissza a számára kedves pályára, hogy ismét megmérettesse magát. Mások mellett Alain Prost, négyszeres Forma 1 világbajnok is állt már a rajtnál, Greg LeMond, háromszoros Tour de France győztes pedig 12 éve 46 évesen tekert fiával az akkori futamban.

Az óriási élménynek pedig idén ingyen lehet részese egy magyar, akinek nincs más tennivalója (https://www.welovecycling.com/hu/tekerj-a-touron/), mint kitölteni a jelentkezési lapot, fotót küldeni legjobb biciklis élményéről, illetve videós jelentkezésben elmondani, hogy miért érzi úgy, hogy ott a helye a 29. L'etape du Tour versenyen. A nyertes számára a We Love Cycling lehetővé teszi, hogy induljon a ŠKODA csapatában, a felkészülést személyre szabott edzéstervvel segítik, valamint minden, az utazással kapcsolatos költséget állnak. Persze érdemes átgondolni, hogy valóban menni fog-e a 135 km hegyen-völgyön át, de aki úgy érzi, hogy igen, az június 7-ig tudja beadni a jelentkezését.

 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.